FloraHolland


Maak kennis met Ethiopië in Bloemplaza

NAALDWIJK (13 november 2008) - Volgende week (week 47) houdt FloraHolland in Bloemplaza een presentatie van al haar aanvoerders uit Ethiopië. In deze `Ethiopië week' toont FloraHolland het gehele assortiment bloemen wat aangevoerd wordt uit dit land. De inzendingen bestaat uit de volgende soorten bloemen; anjer, Eryngium, Gips, Fresia, Lelie, Limonium en roos.

De sierteeltsector in Ethiopië maakt een stormachtige ontwikkeling door. Vijf jaar geleden is deze ontwikkeling begonnen en er is nu ruim 900 hectare bloementeelt. Verwacht wordt dat de groei van de bloemenproductie doorzet en het areaal de komende drie tot vijf jaar verdubbelt. Ethiopië is hiermee tweede exporteur van snijbloemen in Afrika. De roos vormt veruit het belangrijkste product. Maar de Freesia en Lelie zijn in opkomst. Het gebied waar de producten worden geteeld kenmerkt zich door verschillende teelthoogtes en klimaatzones met de bijbehorende kwaliteitskenmerken. Door deze omstandigheden is een jaarrond productie mogelijk.

BloemPlaza: etalage van het assortiment
In BloemPlaza op vestiging Naaldwijk worden steeds wisselende productpresentaties georganiseerd die aansluiten op de seizoenen, geefmomenten en (inter)nationale promotiecampagnes. Niet alleen kwekers presenteren hier hun assortiment, ook veredelaars kunnen van deze mogelijkheid gebruikmaken. In BloemPlaza is een prominente plek ingeruimd voor Fleur Primeurs, de noviteiten in het assortiment van FloraHolland. Verder kunnen inkopers in BloemPlaza kennismaken met Kopen op Afstand. Een ander onderdeel van BloemPlaza is de uitbloeiruimte, waar producten getest worden. BloemPlaza is te vinden naast afmijnzaal A op vestiging Naaldwijk en is geopend van 05.30 tot 16.00 uur.