Gemeente Deurne


Gemeente Deurne neemt sleutel nieuw Cultureel Centrum in ontvangst

Op maandag 17 november neemt burgemeester Gerard Daandels tijdens de ambassadeursavond de sleutel van Cultureel Centrum Deurne in ontvangst van de aannemer. De burgemeester draagt de sleutel meteen weer over aan de exploitanten Maarten van de Kerkhof en André Verberne. Verder maakt de burgemeester die avond de bouwsponsors en de namen van de zalen bekend en zullen de exploitanten het eerste programmaboekje presenteren.

Met de overdracht van Cultureel Centrum Deurne start de laatste fase van de bouw van het Cultureel Centrum: de afwerking en inrichting. De bedoeling is dat begin januari de eerste proefvoorstellingen gaan draaien, waarna op zaterdag 7 maart de officiële opening plaatsvindt.

Ambassadeurs

De gemeente Deurne is twee jaar geleden begonnen met de ambassadeursavonden. De 125 ambassadeurs zijn mensen uit de Deurnese samenleving die het Cultureel Centrum ondersteunen en het op positieve wijze uitdragen naar andere burgers van de gemeente.

De ambassadeurs worden ook deze keer ontvangen in het Cultureel Centrum, alwaar zij de eer krijgen om als eerste plaats te nemen in de nieuwe stoelen van de Grote Zaal.

Uniek concept

Cultureel Centrum Deurne gaat met een uniek concept een platform bieden voor lokale, landelijke en grensoverschrijdende culturele activiteiten en podiumkunsten.

Er zijn in Nederland tal van cultuurpodia, zoals theaters, cultuurcentra, poppodia, filmhuizen en bioscopen, In Deurne gaan de exploitanten uit alle mogelijke disciplines een programma samenstellen in de breedste zin van het woord. Met als uiteindelijk doel een ultieme mix van cabaret, toneel, kleinkunst, kindervoorstellingen, film, zang, stand-up comedy, theaterconcerten, carnaval, popconcerten, clubavonden etc. te realiseren. Het programma biedt plaats aan professionele maar zeer zeker ook aan de lokale en regionale amateur cultuurmakers. Ook het verenigingsleven en het bedrijfsleven krijgen hun plaats binnen het centrum.

Daarnaast gaan ook in het café kleinschalige activiteiten plaatsvinden, variërend van live muziek tot poëzie en van workshops tot stand-up comedy.

Trots

De trots van het gebouw is de Grote Zaal met zijtoneel met 365 luxe zitplaatsen. Onderaan de tribune bevindt zich een enorm speelvlak. De zaal is voorzien van geluid, licht en andere techniek geschikt voor professionele theaterproducties en zelfs een 35 mm filmprojector. De tribune is inschuifbaar zodat de zaal als hal gebruikt kan worden voor grootschalige activiteiten zoals carnavalsbals etc.

De Brasserie/ Foyer met de glazen pui bevindt zich aan de voorkant en is een heldere, transparante ruimte met uitzicht op het nog aan te leggen terras en Martinetplein. Iedereen kan hier terecht voor een hapje en een drankje.

Op de bovenverdieping bevindt zich de Kleine Zaal met een inschuifbare tribune van 110 zitplaatsen voor kleinere bezoekersgroepen zoals filmhuisfilm etc. Daarnaast zijn er nog twee vergaderruimtes.

Verder bevindt zich in het gebouw ook de eigen zaal van de Koninklijke Harmonie Deurne en biedt het ruimte aan de Regionale Instelling voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK).