Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 14-11-2008

Bureau Brabant besteedt aandacht aan twee gewapende overvallen

BREDA/ETTEN-LEUR: Bureau Brabant besteedt komende uitzending aandacht aan overvallen in Etten-Leur en Breda. In Etten-Leur vond zondagavond 5 oktober een overval plaats in een cafetaria. De Mc Donald's aan de Veldsteen in Breda werd dinsdag 14 oktober overvallen.

Overval Etten-Leur
De sluitingstijd van een cafetaria in Etten-Leur werd voor een aantal medewerkers een nachtmerrie. Zondag 5 oktober 2008 werd de cafetaria in de late avond overvallen door twee mannen. Er waren nog drie werknemers in de zaak. Zij werden bedreigd met onder andere een vuurwapen. De mannen eisten geld en konden hiermee wegkomen.

Overval Breda
Terwijl enkele medewerkers van de McDonald's in Breda na sluitingstijd nog wat werkzaamheden verrichten, werden zij overvallen. Op dinsdag 14 oktober rond 01.00 uur konden twee gewapende mannen het bedrijf binnen komen. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Nadat zij geld buit gemaakt hadden, verlieten zij het pand.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 17 november om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald. De laatste uitzending is op dinsdag 18 november om 17.00 uur.

Politie houdt man aan wegens huiselijk geweld

RUCPHEN: De politie heeft een 55-jarige man uit Rucphen donderdagavond omstreeks 19.45 uur in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging naar een familielid. De aanleiding van het conflict ligt in een geldkwestie. De man is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.

Man dreigt woning in brand te steken

ZUNDERT: Vrijdagochtend omstreeks 05.00 uur heeft de politie een 60-jarige inwoner uit Ulvenhout aangehouden. Hij dreigde een woning in Zundert van familie in brand te steken. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hebben de man in zijn auto aangehouden. De aanleiding van het conflict is nog onbekend.

Agenten betrappen Belgse vrouw op winkeldiefstal

BREDA: Surveillerende agenten betrapten donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 34-jarige vrouw uit Antwerpen op het stelen van goederen uit een cadeauwinkel in de Ginnekenstraat. Ze probeerde een
magnetronschaal mee te nemen zonder deze af te rekenen aan de kassa. Agenten zagen dit gebeuren en hebben haar meegenomen naar het bureau. Ze bekende ook een diefstal van oorbellen die ze even daarvoor uit een warenhuis had meegenomen.

Hennepkwekerij opgerold in Houtmanstraat

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13.15 uur op de
Houtmanstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een 30-jarige vrouw en een 54-jarige man uit Bosnië die in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Aanleiding van de doorzoeking in de woning waren een positieve warmtemeting en het ruiken van een sterke henneplucht. In het pand troffen agenten op zolder circa 240
hennepplanten aan. Het stel is meegenomen naar het bureau.

Politie verricht vier arrestaties in horecanacht

BREDA: Agenten die belast waren met het horecatoezicht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vier arrestaties verricht. Daarnaast zijn zeven personen bekeurd voor o.a. wildplassen en fout parkeren.

Op de Potkanstraat heeft de politie vrijdagochtend omstreeks 2.15 uur een 19 en een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Ze zouden tegen enkele fietsen getrapt hebben. Agenten kwamen ter plaatse en hebben beide mannen meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 04.30 uur zijn twee inwoners uit Oosterhout van 21 en 23 jaar in de Torenstraat opgepakt. Ze worden verdacht van zware
mishandeling. Aanleiding van het incident was een meisje die ruzie kreeg met een jongen. Dit liep uit op een vechtpartij. De twee inwoners uit Oosterhout zouden twee mannen hebben geslagen. De slachtoffers raakten buiten bewustzijn en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vier aanhoudingen na gezamenlijke handhavingsactie

BREDA: De politie heeft samen met de Vreemdelingendienst en de Arbeidsinspectie een handhavingactie gehouden. Zo'n tien winkels in het centrum van Breda zijn gecontroleerd.
Vier personen zijn aangehouden die niet over de vereiste papieren beschikten.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 14-11-2008 16:14 | © Regio Midden en West Brabant |