Bredeschool.nl

Website vergelijkt prijzen kinderopvang

maandag 17 november 2008

Ouders kunnen vanaf begin 2009 de prijzen van kinderopvangorganisaties online vergelijken. Staatssecretaris Dijksma werkt aan een website waarmee ouders kunnen bepalen of de prijzen voor opvang redelijk zijn.

De website komt er omdat er signalen zijn dat bedrijven voor kinderopvang hun prijzen buitensporig willen verhogen per 1 januari 2009. Vanaf 2009 wordt opvang duurder voor ouders door het verlagen van de vergoeding per uur en doordat organisaties voor kinderopvang hun tarieven verhogen vanwege toenemende kosten. Om nu te bepalen of een verhoging terecht is, is een vergelijkingsinstrument nodig, meldt de staatssecretaris in een persbericht op de website van het ministerie van OCW: `Het is belangrijk dat ouders weten of een kinderdagverblijf een redelijke prijs vraagt. Met een vergelijkingsinstrument kunnen ze bijvoorbeeld de prijs van hun huidige opvang vergelijken met andere opvangverblijven in de buurt.'

Het ministerie van OCW heeft de brancheorganisaties verzocht inzicht te geven in de voorgenomen prijzen. OCW onderzoekt zelf ook de voorgenomen prijzen en bereidt een wijziging in de Wet Kinderopvang voor met maatregelen om onredelijke prijsverhogingen tegen te gaan. De wetswijziging gaat in 2010 in. Op de website komt ook informatie over de kwaliteit en de wachtlijsten.