Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 16 november 2008

* 24 AANHOUDINGEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE IN CENTRUM

Het wijkteam Stad heeft in de nacht van zaterdag op zondag van
01.00 tot 10.00 uur een alcoholcontrole gehouden op het Weena en Pompenburg.
In totaal moesten 442 bestuurders een blaastest afleggen, waarna 24 bestuurders werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Vier rijbewijzen werden ingevorderd. Hoogst gemeten waarde : 840 ug/l.


* 17 AANHOUDINGEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de Bosdreef en de Oude Plantagedreef.
Tussen kwart over elf en zes uur 's ochtends moesten 754 bestuurders een blaastest afleggen. De politie arresteerde 17 bestuurders voor het rijden onder invloed van alcohol. Hoogst gemeten waarde: 520 ug/l.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN NA MOGELIJKE 'SPOEDREPARATIE'

Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagochtend twee mannen uit Litouwen van 23 en 29 aangehouden voor diefstal en verlaten plaats ongeval. Een getuige meldde rond zeven uur dat op de Prinsenlaan een auto vernield werd. Politiemensen gingen direct ter plaatse en troffen de twee verdachten aan die een zwaar beschadigde auto in een parkeervak duwden. Na onderzoek bleek dat het tweetal in hun auto op de rotonde van de Jacques Dutihllaan een aanrijding had gehad en daardoor was de auto aan de voorzijde flink beschadigd geraakt. Na de aanrijding, waar geen andere auto's bij betrokken waren, waren zij er vandoor gegaan. Korte tijd later beeldde de getuige om te melden dat de verdachten ook een accu uit een geparkeerd staande auto hadden gestolen. Politiemensen keken onder de motorkap van de auto, waar de buitgemaakte accu in werd aangetroffen.
Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering zijn gesteld. De recherche van het district Oost onderzoekt de zaak.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA INBRAAK
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond een 26-jarige en een 28-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige meldde dat er in een bouwkeet aan de Ouverturelaan was ingebroken. Direct stelden agenten een onderzoek in dat op de Ouverturelaan resulteerde in de aanhouding van de verdachten in een bestelbus.
Na onderzoek bleek dat een raam van de bouwkeet was verbroken en dat er diverse gereedschappen voor de keet klaar lagen. Het tweetal is op het politiebureau ingesloten.


* MAN MISHANDELT EX-VRIENDIN
ZEVENKAMP - Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel wordt ervan verdacht zijn 21-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld in een woning aan de Lier.
Zaterdagochtend rond elf uur gooide de verdachte een ruit van de woning van zijn ex-vriendin in en drong de woning in. Hier sloeg hij het slachtoffer en beet een stukje van haar oor af. Tijdens de mishandeling en vernieling in de woning was hun zoontje van 2 in de woning.
Na de mishandeling sprong de man van nog onbekende hoogte van een flat. Hij liep diverse verwondingen op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook het 21-jarige slachtoffer moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld worden.
De recherche onderzoekt de mishandeling.


* OVERVAL AMUSEMENTHAL
De recherche van het district Rotterdam-Centrum is een uitgebreid onderzoek gestart naar een gewapende overval op een amusementshal aan de Keerweer. Twee mannen kwamen rond half elf de zaak in en bedreigden een personeelslid met een vuurwapen. Met nog onbekende buit gingen de daders er vandoor.
Met vele politie-eenheden is na de melding een onderzoek ingesteld. Hierbij werden de verdachten niet meer aangetroffen. De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit.
Eind 2007, begin 2008 vond er grote stijging plaats. Om dit te stoppen stellen vele tientallen politiemensen dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen. Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde dit jaar 200 overvallers.
Dit betekent niet dat de politie stopt met haar extra activiteiten. Sterker nog, de aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat in de donkere maanden het aantal overvallen toeneemt. Om dit tegen te gaan hebben de politie en gemeente maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk (ofwel ervoor zorgen dat er niet veel geld aanwezig is in winkels).
Ook aan onder meer winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen in uw woning/kluis.
De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN KORT NA VRIJLATING

Een 19-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag in korte tijd twee keer aangehouden.
Tijdens de surveillance zagen agenten op de Struytse Hoeck een groep jongeren staan. Tijdens een gesprek met de jongeren bleek dat een van hen alcohol bij zich had, hij werd bekeurd. De 19-jarige Rotterdammer was dronken en kon niet meer op zijn benen staan en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd die nacht op het politiebureau bekeurd en mocht weer weg. Tijdens de heenzending beledigde hij de agenten en werd weer aangehouden. Ditmaal voor belediging.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR HELING
MAASSLUIS - Een 16-jarige jongen uit Maassluis is zaterdagmiddag aangehouden voor heling.
Tijdens de surveillance zagen politiemensen dat de jongen reed op een nieuwe fiets en dat het slot om het zadel hing. De fietser werd staande gehouden en na onderzoek bleek dat ook het framenummer was verwijderd en dat de fiets dus mogelijk van diefstal afkomstig is.
De verdachte werd aangehouden voor heling. De politie stelt een onderzoek in.


* MAN BIEDT AGENT IN BURGER GESTOLEN GOEDEREN AAN

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zaterdagavond een 33-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor heling. Politiemensen in burger zagen dat een man, met twee koffers in zijn handen, op de Van Hogendorplaan diverse mensen aansprak. Op het moment dat de politieman in burger langs de verdachte liep, werd ook hij aangesproken. De verdachte bood hem twee koffers met gereedschappen te koop aan. De 33-jarige Vlaardinger werd aangehouden.
Na onderzoek bleek dat de twee koffers met gereedschappen uit een auto geparkeerd aan de L.A. Kesperweg waren gestolen. Uit de auto zijn mogelijk nog meer goederen weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN
Zondagochtend rond elf uur trof een voorbijganger in het water aan de Schaardijk een levenloos lichaam aan.
De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Het is nog onduidelijk wat de identiteit is van de overledene en wat de doodsoorzaak is.
De recherche van de Zeehavenpolitie stelt een nader onderzoek.

Zaterdag 15 november 2008


* AANRIJDING BIJ BOTLEKBRUG / GEEN AUTO IN WATER

ROTTERDAM-ZUID - Vrijdagavond rond half kwam de melding dat een auto tegen de spoorboom was gereden van de botlekbrug. De auto zou daarbij mogelijk in het water terecht zijn gekomen. Duikers hebben daarom een onderzoek ter plaatse ingesteld. Op zaterdag zou de Zeehavenpolitie met een sonorvaartuig onderzoek gaan doen. Zaterdag aan het eind van de ochtend meldde zich echter op het politiebureau van Hellevoetsluis een man die verklaarde dat hij degene was die de schade had veroorzaakt. De 30-jarige man uit Rozenburg krijgt een bekeuring voor het verlaten van een plaats waar een ongeval heeft plaatsgevonden. Dit is een misdrijf. Daarnaast wordt er proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk dat de man alcohol had gedronken. De politie onderzoekt de toedracht.


* GROTE POLITIEACTIE IN ZUIDWIJK EN PENDRECHT

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in samenwerking met diverse organisaties een grote actie uitgevoerd in Zuidwijk en Pendrecht. Ook metrostation Slinge valt daaronder. Bij de actie is ondermeer gelet op overlastgevend gedrag aan afval op straat gooien, hinderlijk gedrag op straat, overlast van scooters en parkeeroverlast. Ook is er preventief gefouilleerd ondermeer in cafés.
Vrijdagmiddag van half twee tot vrijdagnacht twaalf uur controleerden de politie met diverse partners in het gebied. De organisaties waren: Stadstoezicht, Watch Out, RET, KMAR, Leerplichtambtenaren, Stadsmariniers, Interventieteams, Huismeesters, het Wijkgebouw De Larenkamp en het Servicepunt Pendrecht. Bij de actie is streng gecontroleerd door ondermeer motorrijders, agenten te paard, politiemensen in burgerkleding, buurtagenten, politiemedewerkers van de directe hulpverlening en de wijkpolitie. Bij de actie zijn ondermeer openstaande boetes opgehaald en is preventief gefouilleerd. Tevens hadden wijkbewoners direct de gelegenheid om met de politie in gesprek te gaan en informatie door te spelen of verzoeken te doen. De resultaten: bekeuringen voor diverse vormen van overlast (73) waaronder wildplassen, loslopende honden (2), vervuiling door ondermeer dieren (2), APV (4) en in beslagname van een mes, aanhoudingen (5) ondermeer voor DNA, aanhouding voor rijden onder invloed, boete voor zwart rijden (139), cafés gecontroleerd (19) en panden bezocht (11), illegale bewoning (2).


* AANHOUDING VAN AGRESSIEVE EN DRONKEN BESTUURDER

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een bestuurder aangehouden die een aanrijding veroorzaakt had en onder invloed was van alcohol. Vrijdagavond rond kwart voor twaalf kreeg de politie de melding dat er op de Zuiderparkweg een bestuurder stond die was klemgereden na een aanrijding. De veroorzaker was weggereden. Een getuige was achter de man aangereden en informeerde zo de politie. Agenten hebben de auto achtervolgd en hielden hem staande op het Amelandseplein. De voorruit van de auto was verbrijzeld. De 41-jarige Rotterdamse bestuurder werd door agenten getest, waarna bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Tegen hem is aangifte gedaan wegens poging doodslag.


* ANPR CONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft in samenwerking met de Rijkbelastingdienst en de Douane een anpr-controle uitgevoerd. Hierbij zijn 4692 voertuigen gescand, 209 voertuigen gaven hierbij een hit. De politie heeft 43 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs, verkeerde verlichting, geen apk, te gladde banden, niet wachten voor roodlicht en niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Agenten namen drie voertuigen in beslag, ondermeer voor het rijden zonder rijbewijs. Politiepersoneel nam 128 blaastesten af, waarbij
1 bestuurder teveel had gedronken. Ze inden tevens 3 openstaande boetes. De Rijksbelastingdienst inde ruim 8400 euro en nam 18 voertuigen in beslag. De Douane heeft ondermeer een vals rijbewijs in beslag genomen en een naheffing BPM opgelegd. Ze vonden ook een slagwapen in een auto.


* AANHOUDING VERDACHTE AUTO-INBRAAK
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verdachte aangehouden op heterdaad voor inbraak in auto's.
Zaterdagochtend vroeg rond half drie zagen surveillerende politiemensen een man lopen tussen enkele auto's aan de Linker Rottekade. Ter plekke bleek dat enkele auto's opgebroken waren. Hierop hielden de agenten de 34-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. Bij de fouillering had hij ondermeer een portemonnee bij zich van iemand anders. Teven had hij navigatieapparatuur, een zaklamp en inbrekersgereedschap bij zich. Deze goederen zijn in beslag genomen.


* ALCOHOLCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd waarbij in totaal 965 alcoholtesten zijn uitgevoerd. Dit was op de Abram van Rijckevorselweg van vrijdagavond elf uur tot zaterdagochtend half zes. 19 bestuurders hadden teveel gedronken. Agenten namen drie rijbewijs in beslag. Degene die het meeste had gedronken, blies 685 ugl. Een van de aangehouden verdachten, iemand met een Poolse nationaliteit, bleek nog gezocht te worden voor het afgeven van DNA. Hij is ingesloten.