Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 17-11-2008

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij overlast bezorgde en agressief naar de politie was.

Door bewoners in de omgeving van de Celsiuslaan werd omstreeks 23.05 uur naar de politie gebeld omdat zij erg veel last hadden van een man die aan het schreeuwen was. Ter plaats troffen agenten een 26-jarige man uit Utrecht aan. De man hing over een hek en wilde het hek uit de grond trekken. De agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed was. Hij werd gevraagd naar zijn identiteitsbewijs. De Utrechter gaf aan dat zijn auto om de hoek stond en zijn papieren in zijn auto lagen.

Onderweg naar zijn auto nam de man de militaire pas aan en marcheerde tussen de agenten naar zijn auto. Plotseling stopte de man en nam de boksouding aan naar de agenten. Hierop werd hij geboeid en meegenomen naar het bureau. De auto van de Utrecht stond iets verder op met een geopend portier en kofferbak. In de auto lagen goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Op de Herenweg heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen op een nieuwe damesfiets over de Herenweg rijden. Het slot van de fiets zag er niet meer origineel uit. De 14-jarige fietser uit Utrecht werd aan de kant gezet en het framenummer van de fiets gecontroleerd. Via de meldkamer bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De jongen werd aangehouden en de fiets in beslag genomen. De ouders van de jongen werden gebeld. De politie onderzoekt nog of de fiets te goeder trouw gekocht is.

Aangehouden op bouwterrein

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee mannen op een bouwterrein aangehouden.

Door de beveiliging van een bouwterrein aan de Jazzsingel werd naar de politie gebeld omdat zij twee personen staande hadden gehouden. Ter plaatse troffen agenten de beveiligingsmensen met de twee verdachten 28 en 36 jaar beiden uit Utrecht aan. Het tweetal gaf aan vast een huis te willen bekijken wat één van de twee gekocht had. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Churchilllaan heeft de politie in de nacht van zondag 16 op maandag 17 november een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Door getuigen werd omstreeks 01.10 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een man die zeer wankel te been was in zijn auto stapte en wegreed. Op de Churchilllaan zagen agenten de auto zonder verlichting rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht moest zijn rijbewijs inleveren. Met een rijverbod van acht uur kon de man weer naar huis.