Gemeente Boekel


College neemt meer tijd voor goede visie op LOG

De gemeente heeft een structuurvisie voor de
landbouwontwikkelingsgebieden (LOG) in de gemeente Boekel opgesteld. Met dit document geeft de gemeente haar visie op de ruimtelijke, milieutechnische en financiële aspecten bij de ontwikkeling van de LOG. Deze visie vormt, na vaststelling, de basis voor het toetsen van bouw- en milieuvergunningsaanvragen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft er voor gekozen om dit document te koppelen aan een inspraaktermijn. De inspraaktermijn is begin oktober afgelopen en er zijn veel reacties binnengekomen. Oorspronkelijk was gepland het plan in de raadsvergadering van december definitief vast te stellen. Vanwege het grote aantal reacties en om daar een goed onderbouwd antwoord op te kunnen geven heeft het college besloten de vaststelling van de structuurvisie door te schuiven naar februari.

De concept structuurvisie heeft zes weken ter inzage gelegen. In deze periode is er een tweetal informatieavonden geweest. Eén avond stond in het teken van de structuurvisie en tijdens de andere avond kwamen de gezondheidsaspecten in relatie tot de LOG aan bod. Ook is in de lokale bladen uitgebreid aandacht gevraagd voor de visie. Daarnaast zijn er lokale initiatieven geweest die het aantal reacties nog eens hebben doen toenemen.

De volgende reacties zijn binnengekomen:


- 16 brieven van diverse inwoners met een eigen reactie.
- 178 standaardreacties die ingeleverd zijn bij de Troefmarkt/gemeentehuis.

- 15 standaardreacties door de inwoners van het LOG Venhorst.
- Reactie van milieustichting BVD

- Reactie van ZLTO Boekel-Venhorst

- Reactie van provincie Noord-Brabant

- Reactie van Waterschap de Aa en Maas

Daarnaast zijn er nog ± 75 standaardreacties via de mail binnengekomen. De inhoud van deze mail ging niet direct in op de structuurvisie maar wel op gezondheidsaspecten. Bij elkaar bijna 300 reacties met een heel diverse toonzetting.

Het voornemen was om de structuurvisie op onderdelen na vaststelling verder uit te werken. Vanwege het grote aantal reacties en omdat de gemeente gehoor wil geven aan de vraag om duidelijkheid is er nu voor een andere aanpak gekozen. Met name op de onderdelen gezondheid, milieu en landschap willen wij de visie voor de vaststelling door de raad aanvullen.

Meer informatie over de LOG in de gemeente Boekel vindt u op deze website onder `projecten'.