Gemeente Hilversum

Bewoners 1000 klimaatpunten rijker in nationale klimaatcampagne

publicatiedatum: maandag 17 november 2008

Tot mei gaan deze Hilversumse inwoners in het kader van de feestelijke campagne het Nationale Klimaatstraatfeest samen met hun buren energie besparen. De Heuvellaan en de JP Coenstraat zijn de eerste deelnemerers in Hilversum die mee doen aan de uitdaging om meest energiebesparende straat van Nederland te worden. Hoe meer energie zij besparen, hoe meer 'klimaatpunten' zij kunnen behalen. Wethouder Roerig roept inwoners op mee te doen aan deze campagne. Met deze oproep verdienen alle huidige én toekomstige deelnemers in Hilversum 1000 extra punten.
Ook alle andere straten die de komende maanden aanhaken bij het Klimaatstraatfeest zullen 1000 punten ontvangen.

De klimaatverandering kunnen we alleen stoppen als iedereen z'n steentje bijdraagt. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En daar draait het Klimaatstraatfeest om. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten met de meeste Klimaatpunten krijgen allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau op 16 mei 2009. En de straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest.
In het SBS6-programma Piets Weerbericht wordt wekelijks een Klimaatstraat-item uitgezonden, uit steeds een andere deelnemende straat.
Zal de De Heuvellaan of de JP Coenstraat als meest actieve Klimaatstraat van Nederland het Superstraatfeest in de wacht slepen?

Gemeente Hilversum
Hoe meer straten zich aanmelden op de website "Klimaatstraatfeest" en meedoen, hoe dichterbij de ambitie van Hilversum om in 2020 energie neutraal te zijn, is.

Op dit moment is de gemeente Hilversum al hard bezig om aan deze doelstellingen te werken. Projecten zoals 'voor nixx met de bus' zijn al met succes gelanceerd.
Door een uitgebreide energiescan van de gemeentelijke panden en het stimuleren van de fiets probeert de gemeente zelf ook een steentje bij te dragen.

Gemeente Hilverum werkt hard aan een duurzame stad. De inzet van inwoners is daarbij onontbeerlijk.

Voor het Klimaatstraatfeest werken samen: SenterNovem, De Nederlandse Woonbond, Provinciale Milieufederaties, Vereniging Klimaatverbond Nederland, Milieu Centraal, Buurtlink.nl en Meer met Minder. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van de Hier Klimaatcampagne.