Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 17-11-2008

Autodief

IJSSELSTEIN In de vroege ochtend van maandag 17 november werd een man aangehouden op verdenking van poging tot autodiefstal.

Rond 04.00 uur hoorde een getuige timmergeluiden op de Leeuwenburg. Vervolgens zag zij zaklantaarnschijnsel op de parkeerplaats. Zij belde 112 en direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

Op de Leeuwenburg zagen agenten een verdachte in een geparkeerde auto zitten. De auto bleek te zijn opengebroken en het contactslot was geforceerd. Daarop werd de verdachte, een 25-jarige man uit IJsselstein, aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Motorrijder gewond

VIANEN Een motorrijder raakte op zondag 16 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 28-jarige motorrijder uit Vianen over de Jan Blankenweg in de richting van de Vijfheerenlanden. Op de kruising met het Hof van Batenstein verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 46-jarige automobiliste uit Harmelen, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder vloog over de motorkap van de auto en kwam op het wegdek terecht. Hij is met onder andere botbreuken in beide handen en rechterbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar is hij opgenomen.