Gemeente Moerdijk


17-11-2008: Moerdijk wint Mailprofs Kwaliteitsaward

Gemeente Moerdijk pakt de 2e Mailprofs Kwaliteitsaward.

De burgers merken er waarschijnlijk weinig van, maar de afdeling Documentatie Informatie Voorziening (DIV) van de gemeente Moerdijk mag zich afdeling van het jaar noemen. Tijdens het SOD-jaarcongres heeft de gemeente de zogeheten Mailprofs Kwaliteitsaward uitgereikt gekregen. Volgens jury zijn klantgerichtheid en collegialiteit de doorslaggevende factoren geweest om Moerdijk uit de laatste drie genomineerden als winnaar uit te roepen. Ook op het gebied van digitale informatievoorziening heeft Moerdijk een voorsprong op de rest.

Op 13 november werd aan het enthousiaste DIV team van de Brabantse gemeente Moerdijk de Mailprofs Kwaliteitsaward toegekend. Dat gebeurde tijdens het drukbezochte SOD-jaarcongres in Den Bosch, gewijd aan het thema WABO en BAG, de nieuwe uitdagingen voor DIV-afdelingen.

De prijs, die wordt ondersteund door de VNG, de SOD, de NVBA, Document@work en de Stichting GO, ging vorig jaar naar de gemeente Delft. Dit jaar was, behalve Gemeente Moerdijk en Gemeente Gouda, voor het eerst ook een DIV afdeling buiten de overheid genomineerd, namelijk van Schering Plough (voorheen Organon). De jury heeft voor de zomer de drie genomineerden, Gemeente Gouda, Gemeente Moerdijk en Scheering Plough, bezocht. Op het ongres kregen deze genomineerde nog de kans om via een presentatie de jury voor de laatste keer te overtuigen van hun kwaliteit. In 3 zeer verschillende optredens presenteerden de organisaties zich aan het publiek. Chris Bellekom (gemeente Gouda) hield een mooi betoog over de visie van de organisatie op Div en de weg daar naar toe. De gemeente Moerdijk presenteerde zich via een leuke film. Schering Plough hield een overtuigende presentatie over de stand van zaken van de informatievooriening binnen het bedrijf.

Uiteindelijk was de onafhankelijke jury unaniem in haar oordeel; de gemeente Moerdijk scoorde het best op de criteria samenwerking, klantgerichtheid, compliance, innovatie, alignment en kosten/baten.