Politie Groningen

Maandag 17 november 2008

Provincie groningen, 17-11-2008

Groningen: vrouw gewond na aanrijding

Een 22-jarige vrouw uit Beilen is zondagmorgen gewond geraakt op de kruising Nieuwe Boteringestraat met het Lopende Diep. De vrouw zat achter op de fiets van een 23-jarige man uit Adorp. Een 34-jarige automobilist uit Groningen wilde vanaf de Boteringebrug het Lopende Diep in slaan, maar zag de tegemoetkomende fietser over het hoofd. De Stadjer kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de val kwam de Drentse met haar hoofd op het wegdek. Ze is met letsel aan haar hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen: dronken Stadjer aangehouden

De politie heeft zondagmorgen in de Heymanslaan een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat de Stadjer dronken over straat liep en met fietsen gooide. Ook zou hij aan de portieren van autos voelen. Toen agenten de man zagen lopen nabij de Zaagmuldersbrug stak hij zijn middelvinger op. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen de Groninger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: foutparkeerders bekeurd

De politie heeft zondagmiddag in de omgeving van de Boumaboulevard en de Meeuwen gecontroleerd op foutparkeerders. Dit naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Bezoekers van een voetbalwedstrijd hadden hun voertuigen op diverse plekken neergezet waar dit niet hoorde. Zo werden aan weerszijden van toevoerwegen autos in groenstroken en op trottoirs gezet. Hierdoor zouden op sommige plekken gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor hulpverlenende instanties. Er werden in totaal 117 voertuigen bekeurd.

Groningen: bromfietser knijpt te hard in remmen

Een 40-jarige bromfietser uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Boumaboulevard. De man kneep vermoedelijk te hard in zijn remmen waardoor de voorrem blokkeerde. Door de plotselinge remactie dook hij voorover en kwam op het wegdek terecht. De Stadjer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1513, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Veendam: aanhouding na eigenrichting

De politie heeft zondagavond een 21-jarige inwoner van Veendam aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij met anderen een 16-jarige jongen in zijn woning heeft vastgehouden en mishandeld. De 16-jarige zou volgens de 21-jarige een inbraak bij zijn buurman aan de Molenstreek op zn geweten hebben en er voor moeten zorgen dat de gestolen spullen terug kwamen. Toen de jongen ontkende werd hij diverse keren in zijn gezicht geslagen en met een stroomstootwapen bedreigd. Het slachtoffer mocht op een gegeven moment weg om via een ander het gestolen goed op te halen. De 16-jarige vertrok daarop naar het huis van zijn ouders. Daar verschenen echter de 21-jarige en een aantal kompanen iets later waarbij de jongen en zijn vader opnieuw werden bedreigd. De belagers verdwenen na het stellen van een ultimatum. De 21-jarige werd zondagnacht door de politie bij zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten.

Ter Apel: gewond na slip met auto

Een 72-jarige automobiliste uit Sellingen raakte zondagavond gewond toen ze op de Sellingerstraat bij Ter Apel door nog onverklaarbare wijze in de slip raakte. Haar auto botste op een boom en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurster werd in een ziekenhuis opgenomen. De verkeerspolitie stelt een onderzoek in.

Heiligerlee: auto op vangrail

Vermoedelijk onder invloed van alcohol ging het zondagavond helemaal mis met een 49-jarige automobilist uit Winschoten. De man raakte op de provinciale weg tussen Winschoten en Heiligerlee uit de koers en reed met zijn auto bovenop een vangrail. Vanwege de zware beschadigingen aan de wagen, moet de Winschoter ook al brokken hebben gemaakt voordat hij in Heiligerlee vast kwam te zitten. De man zat nagenoeg laveloos achter het stuur. Hij werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht waar in verband met het vermoede alcoholgebruik bloed werd afgenomen. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Blijham: grove vernielingen bouwplaats

Bij de voormalige bibliotheek in Blijham zijn dit weekend grove vernielingen aangericht. Van een graafmachine werden de ramen ingegooid en ook een reeks ruiten van het gebouw sneuvelde. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De politie stelt een onderzoek in.

Leek: slapende bestuurder

De politie heeft zondagmorgen in Leek een 52-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De man was op de vluchtstrook van de A7 achter het stuur in slaap gevallen. De bestuurder verklaarde dat hij onderweg van Almere naar Groningen zonder benzine was komen te staan. Tijdens de alcoholtest bleek dat hij een alcoholpromillage van bijna 1,45 had. Hierop is de man aangehouden. Tevens bleek dat de inwoner van Lelystad al eerder met de politie in aanraking is geweest vanwege rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.