Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Geert van Dreumel

15/11/2008

De heer G.T. van Dreumel (77) ontvangt de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hij zette zich de afgelopen 40 jaar in voor Vogelvereniging Vogelrijk Nijmegen.

Geert van Dreumel is 31 jaar penningmeester geweest van vogelvereniging Avicultura en 9 jaar van vogelvereniging Vogelrijk Nijmegen waarin Avicultura is opgegaan na de fusie met vogelvereniging de Isabel.
Toen er in de beginjaren van Avicultura bijna geen geld in kas was is hij in zijn eentje begonnen met het verzamelen van oud papier om met dubbeltjes en kwartjes de kas wat te spekken. Dat inzamelen van oud paier heeft hij bijna 40 jaar volgehouden en moet nu door gezondheidsklachten en ook zijn leeftijd het wat rustiger aan gaan doen.

Als penningmeester is Geert van Dreumel altijd de man geweest van zuinig op de centen maar niet bang om te investeren in voor de club belangrijke zaken.
Al die jaren heeft hij op geheel eigen wijze de boekhouding bijgehouden, niet op de computer maar in het groot kasboek en met een ouderwetse kruideniersmentaliteit.
Dit jaar heeft hij vanwege zijn leeftijd en gezondheid aangegeven dat `het mooi is geweest'.

Op vrijdag 14 november om 20.00 uur reikt loco-burgemeester Peter Lucassen de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens vogelshow van Vogelrijk Nijmegen in wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-36 te Nijmegen.