Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor `Hoofdpiet'

16/11/2008

De heer W.W. Fremery (43) ontvangt de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Hij zette zich de afgelopen vijfendertig jaar in voor Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen.

Al vijfendertig jaar hoort Wouter Fremery bij het team van Zwarte Pieten dat Sinterklaas begeleidt bij zijn intocht in Nijmegen. De afgelopen twintig jaar is hij in Nijmegen bekend als Hoofdpiet. Fremery maakt ook al vijfentwintig jaar deel uit van het bestuur van Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen, waarvan hij nu tien jaar voorzitter is.

Ieder jaar zet Wouter Fremery zich geheel belangeloos in om van de intocht van Sinterklaas een bijzondere en feestelijke dag te maken voor alle Nijmeegse kinderen. Hij onderhoudt alle contacten met sponsoren, de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat. Daarnaast coördineert hij de inzet van de tweehonderd Zwarte Pieten.

Op zaterdag 15 november om 13.15 uur reikt burgemeester De Graaf de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens de intocht van Sinterklaas op het podium aan de Waalkade.