Politie Drenthe

Maandag

Assen, 17-11-2008

Politie onderzoekt inbraken

VRIES Zaterdagnacht is ingebroken in een kantoor aan de Nieuwe Holtenweg. De dader heeft een ruit van een toegangsdeur ingegooid met een steen. Daarna zijn autosleutels gestolen, waarna een Opel Combo bestelauto is meegenomen.

Zondagavond is ingebroken in een kapsalon aan de Brinkstraat. Ook hier is een ruit ingegooid van de toegangsdeur. Uit de salon is een hoeveelheid kleingeld gestolen. De politie onderzoekt beide inbraken.

Passagier uit de trein gehaald

EMMEN Zondagavond heeft de politie bij het NS Station een 33-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. Een conducteur had hem herkend als de man van wie hij kort geleden in de trein een kopstoot had gehad. Toen agenten de identiteit van de man wilden vaststellen, werd hij agressief en weigerde zijn medewerking. Vervolgens is hij aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. (08-192581)

Woningbrand door kortsluiting

HOLSLOOT Zondagavond is brand uitgebroken in een woning aan de Schimmelarij. De brand ontstond toen de bewoonster de stekker van de koelkast in het stopcontact deed. Daarbij ontstond kortsluiting en even later stond de woning in brand. De brandweer bluste de brand. (08-192563)

Nitraatbommen in beslag genomen

EELDE Zondagmiddag kreeg de politie een melding van overlast door vuurwerk bij een school aan de Jan Steenweg. Agenten die ter plaatse gingen, troffen aan de Dullemanstukken een aantal jongeren aan. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Peize, had acht nitraatbommen bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De jongen is doorverwezen naar HALT. (08-192509)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.