Klant minder tevreden over grote levensverzekeraars

17/11/2008 11:28

Independer

Klanten zijn minder tevreden over grote levensverzekeraars dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de recente update van het permanente klanttevredenheidsonderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Dat er ook grote verzekeraars zijn die wel goed scoren bewijzen Ohra en Reaal. De top 5 best gewaardeerde levensverzekeraars bestaat uit Robein (8,1), Loyalis (7,9), OHRA (7,7), Erasmus (7,6) en Reaal (7,4). Net als vorig jaar bestaat de top 3 uit partijen waarmee klanten rechtstreeks communiceren, de zogeheten 'direct writers'.

Onder de grote banken scoort de Postbank het best. Deze krijgt gemiddeld een 7,1, terwijl ABN Amro een waardering van 6,5 heeft. De Rabobank zit daar tussenin met een gemiddelde van 6,9.

De grote en bekende levensverzekeraars Allianz en Axa krijgen een mindere waardering dan vorig jaar. Allianz daalde met 0,7 naar 6,0 en is nu de laagst scorende levensverzekeraar. Axa kreeg 0,5 minder dan vorig jaar en heeft nu een waardering van 6,4.

Bezoekers op Independer.nl die een vergelijking van levensverzekeringen (koopsommen en direct ingaande lijfrentes) maken, wordt gevraagd om hun huidige levensverzekeraar te beoordelen op de volgende aspecten:


- Klaarstaan voor de klant


- Beloften nakomen


- Duidelijkheid van de geboden informatie

In de periode 10 november 2007 t/m 9 november 2008 hebben bijna 6.100 bezoekers aan het onderzoek meegewerkt.

Consumenten waarbij het lijfrentekapitaal binnenkort vrijkomt doen er verstandig aan de uitkeringen te vergelijken. Uit eerder onderzoek bleek al dat verzekeraars proberen hun bestaande klanten te behouden door een extra scherpe aanbieding te doen, maar deze offertes zijn zelden hoger dan die van de hoogste aanbieders. Het vergelijken van direct ingaande lijfrentes kan duizenden euro's extra kapitaal opleveren.

Via onderstaande link kunt u de uitkomsten van het onderzoek in tabelvorm bekijken:

http://weblog.independer.nl/persbericht/klant-minder-tevreden-over-grote-levensverzekeraars/





http://www.independer.nl