Provincie Noord-Holland

Datum

17-11-2008

Onderwerp

Provinciale Staten bijeen voor lange agenda

Rienk van der Veen

Provinciale Staten komen vandaag, maandag 17 november 2008, om 13.00 uur in Heiloo weer bijeen voor het maandelijkse politieke debat gewijd aan een groot aantal uiteenlopende onderwerpen.

Op de agenda o.m. een tweetal onderwerpen waarvoor de staten het initiatief hebben genomen, namelijk de uitwerking van Wonen in Noord-Holland met energiewinst en luchtkwaliteit en Kom op voor de duisternis. Voor eerstgenoemd voorstel geven GS aan hoe uit reeds bestaande kennisbronnen afgeleid kan worden hoeveel restwarmte in de provincie Noord-Holland beschikbaar is, hoeveel daarvan benut kan worden en hoe het ongebruikt deel kan worden ingezet.

Het tweede voorstel betreft de opdracht aan Gedeputeerde Staten vanaf heden jaarlijks mee te doen aan de manifestatie Nacht van de Nacht en het onderwerp licht en duisternis nader uit te werken in het nieuwe Provinciaal Milieubeleidsplan (PMP).
Voorts op de agenda o.m. vaarwegen, jeugdzorg, cultuur, sportaccomo-daties en het voorstel van GS aan een tweetal stichtingen een bijdrage te verlenen voor de realisatie van hospices in Beemster en Haarlemmermeer. Eerste punt van de agenda is de beëdiging van de heer K. Kats (CU-SGP) tot duo-commissielid.

De vergadering begint om 13.00 uur in het Golden Tulip Hotel Heiloo Kwartje Koffie en zal weer via internet te volgen zijn.

Volledige agenda + stukken achter deze link. Achter deze link de internetverbinding met de Statenvergaderzaal in hotel Golden Tulip in Heiloo. De internetverbinding gaat om 13.00 uur de lucht in.