Gemeente Gouda


Ontmoet uw buren in kerstsferen (14-11-2008)

Kerst staat voor sfeer, warmte en licht. Maar kerst is ook een feest van samenzijn. Met familie en vrienden. Maar misschien ook met de mensen uit uw straat. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend. Doe daarom mee aan de `kerstontmoetingsactie' van Gouda Ontmoet! Tijdens een gezellige en sfeervolle ontmoeting met uw buren tuigt u gezamenlijk in uw straat een kerstboom op, onder het genot van iets lekkers. Beschikbaar gesteld door de gemeente Gouda. Als dat geen goed begin is van de kerst...

Kerstontmoetingspakket

De gemeente geeft twintig `kerstontmoetingspakketten' weg. Dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Dit pakket bestaat, naast een boom met versiering, uit onder andere chocomel en een kerststol. Zo kunt u er een gezellige ontmoeting met uw buren van maken! Want ontmoeten staat immers centraal in deze actie.

U kunt samen met minimaal vijf andere straatbewoners het pakket aanvragen. Het is de bedoeling dat de kerstboom op een zichtbare plek in de straat komt te staan, zodat alle buren ervan kunnen genieten. Bovendien moet de boom minimaal 7.5 meter van eventuele bebouwing af staan en uiterlijk 31 december opgeruimd zijn.

Meedoen?

Het kerstontmoetingspakket is aan te vragen via een formulier op www.goudaontmoet.nl/kerstbomen. U kunt het formulier ook opvragen bij Susan Groeneveld via susan.groeneveld@gouda.nl of telefoonnummer (0182) 58 85 48. Alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren neemt de gemeente in behandeling. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 december. Gouda Ontmoet verzorgt voor u het aanvragen van de vergunning.

Gouda Ontmoet

Vanuit het programma Gouda Ontmoet stimuleert de gemeente ontmoetingen tussen inwoners van Gouda. De gemeente wil namelijk graag dat iedereen hier prettig woont en (samen)leeft. Daarom kunt u via `Gouda Ontmoet' subsidie aanvragen voor activiteiten die u samen met mensen uit uw straat, buurt of stad wilt organiseren. Op www.goudaontmoet.nl staat alle informatie en kunt u aanvragen (minimaal vier weken van tevoren) indienen. Vanuit Gouda Ontmoet organiseert de gemeente ook zelf acties, zoals deze kerstontmoetingsactie.


---