Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-11-2008

URINEPROEF NA RIJDEN ONDER INVLOED

GORINCHEM De politie controleerde zondagavond een bestuurder van een personenauto op de Marinus Spronklaan. De 49-jarige inwoner van Gorinchem bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten waarna hij voor nader onderzoek werd meegenomen naar het politiebureau. De politie trachtte bij de man een ademanalyse af te nemen maar dit wilde niet lukken. Toen een dokter kwam en een bloedproef probeerde te doen en dit ook niet lukte werd uiteindelijk besloten tot een urineproef. De urine is opgestuurd en zal nader worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De man heeft een rijverbod gehad en is na verhoor heengezonden. In afwachting van de uitslag zal nadien een proces-verbaal worden opgemaakt.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HELING

LEXMOND Een 36-jarige inwoner van Almere is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor heling van een fiets. De politie controleerde de man in zijn bestelauto op de Achthoven. Het bleek dat er een fiets achter in de auto lag en nog een aantal andere goederen waarvan de verdachte niet kon aangeven waar deze vandaan kwamen. De fiets bleek volgens het politiesysteem afkomstig van diefstal. Het voertuig van de man is inbeslaggenomen voor nader onderzoek alsmede de fiets en overige spullen. Onderzoek moet de herkomst achterhalen. De man is ingesloten.

REDDENDE ENGELEN

NIEUWPOORT - Op zondagmiddag 16 november hebben een 34-jarige man uit Brandwijk en een 29-jarige man uit Nieuwpoort een onwel geworden man uit het water gehaald.
Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Langerak, fietste samen met zijn kleine zoontje, die op een fietsje naast hem reed, over de Singel toen hij onwel werd en te water raakte. De man bleef onder water waarbij zijn zoontje aan de kant stond te huilen. De 34-jarige man, die op dat moment met een vriend zat te vissen in de Nieuwpoortse Gracht, zag dit gebeuren en aarzelde geen moment. Samen met de 29-jarige man, die als autobestuurder langsreed en eveneens getuige was, haalden zij het slachtoffer uit het water. De twee probeerden contact te krijgen met de fietser maar dit lukte niet. De man is naar het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem gebracht waar hij op de Intensive Care ligt. Zijn toestand is stabiel maar hij kan zich van het voorval niets herinneren. De vader van de man heeft de redders gisteravond nog dankbaar bedankt voor de geboden hulp.