Gemeente Vlaardingen


Mottos drie genomineerden Prijsvraag herinrichting Veerplein bekend

17 november 2008

In de week van 17 november ontvangen alle Vlaardingse inwoners van 12 en ouder een op naam verstuurde keuzekaart. Hierop kunnen zij hun voorkeur aangeven voor hun favoriete ontwerp voor de herinrichting van het Veerplein. De Vlaardingers moeten nog wel even geduld hebben en hun keuzekaart goed bewaren.

In augustus heeft de gemeente Vlaardingen een prijsvraag uitgeschreven voor de herinrichting van het Veerplein Aan ieder ingestuurd ontwerp is door de ontwerper een motto meegegeven. Afgelopen week heeft de jury bekendgemaakt welke mottos zijn genomineerd voor de opiniepeiling onder de bevolking. De jury heeft uiteindelijk drie ontwerpen genomineerd:

A - De Verdieping
B - Singing in the rain
C - Nieuw Vlaardings Tapijt

Ontwerpen bekijken
Hoe de ontwerpen behorende bij deze mottos eruit zien, wordt op 3 december om 9 uur door wethouder van der Zwan bekendgemaakt. Van deze ontwerpen worden de komende weken namelijk eerst nog maquettes gebouwd. Deze maquettes worden van 3 tot en met 17 december tijdens de openingstijden in de bibliotheek (Waalstraat 100) tentoongesteld. Op zaterdag 6 en zaterdag 13 december (8.00 - 16.00 uur) kan men de maquettes bewonderen in een tent op het Veerplein zelf.

Kies uw favoriete ontwerp!
Met de keuzekaart krijgen de Vlaardingers van 3 tot en met 17 december de mogelijkheid om hun favoriete Veerplein te kiezen. Zij kunnen de ingevulde keuzekaart inleveren in een stembus in de bibliotheek (de zaterdagen ook in de tent op het Veerplein) of opsturen naar de gemeente. Stemkaarten die voor of na deze tijd worden ingestuurd tellen niet mee in de opiniepeiling. Het is daarom van belang dat men de keuzekaart nog even bewaard.

De gemeente hoopt natuurlijk dat zo veel mogelijk Vlaardingers de maquettes komen bekijken en hun favoriet aangeven. Hoewel de bibliotheek goed toegankelijk is voor een ieder, kunnen we ons voorstellen dat het voor sommige mensen makkelijker is om de ontwerpen vanuit huis te bekijken. Daarom worden de ontwerpen vanaf 3 december 9 uur ook op de gemeentelijke website geplaatst.

Bruisend Veerplein
Met de herinrichting van het Veerplein verwacht de gemeente Vlaardingen invulling te geven aan de vitalisering van de binnenstad. Het Veerplein is op dit moment vooral het plein waar de warenmarkt twee maal per week plaatsvindt en af en toe een evenement. Doel is om dit plein als bruisende ontmoetingsplaats een centrale plek te laten innemen in de Vlaardingse binnenstad.

Meer informatie
Alle informatie over de prijsvraag voor de herinrichting van het Veerplein is terug te vinden op: www.vlaardingen.nl/veerplein .