Impuls voor de energielabelsector vanuit Den Haag en Brussel.

17/11/2008 11:54

Perfectbouw b.v.

Met de komst van een nieuwe verantwoordelijke minister en een aanscherping van de richtlijnen vanuit Brussel, is er een voorzichtig positief gevoel ontstaan in de geplaagde energielabelsector. De bedrijven in deze sector hebben het afgelopen vooral te kampen gehad met financiële verliezen en imagoschade.

Nu er een daadkrachtiger minister is gekomen als verantwoordelijke voor het energielabeldossier, lijkt er ook nieuwe hoop voor de energielabelbranche. Deze minister kan hopelijk duidelijkheid geven in het tot op heden zwalkende beleid inzake de besluitvorming en uitvoering van de wetgeving rondom het energielabel.

Tegelijkertijd met de komst van een nieuwe verantwoordelijke minister is vanuit Brussel bekend geworden dat de richtlijn voor de energieprestatie van gebouwen is aangescherpt. Deze aanscherping betekend dat de energielabelverplichting nu ook voor gebouwen die kleiner zijn dan 1000m2 op europees niveau geregeld is.

De bedrijven in de energielabelbranche hebben veel geld geïnvesteerd om minister Vogelaar te ondersteunen om tot een voorspoedige integratie van het energielabel te komen. Zo werd ondermeer het uitgebreide energielabel en -besparingonderzoek, het perfectlabel, ontwikkeld.

Het inconsistente beleid en het gebrek aan daadkracht in dit dossier, heeft geleid tot een aanhoudende stroom van negatieve publiciteit. Met als resultaat dat de gecertificeerde instellingen financiële verliezen en imagoschade hebben opgelopen. We hopen daarom dat de nieuwe minister, na zijn inwerkperiode, snel aandacht geeft aan het energielabeldossier. Om de burger enthousiast te krijgen, komt er hopelijk ook snel duidelijkheid over de subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen.

Een energielabelrapport geeft inzicht in besparingen die wel op kunnen lopen tot 30% van de maandelijkse energielasten. In tijden dat energieprijzen stijgen, de toestand van het milieu aandacht vraagt en de maandelijkse hypotheeklasten soms moeilijk op te brengen zijn, ontstaat op het gebied van energiebesparing een geweldige winstkans voor de woningmarkt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.perfectlabel.nl