Gemeente Doetinchem

Persbericht, 17 november 2008

Harriët Tomassen nieuwe brandweercommandant Doetinchem

Drs. H.B.M. (Harriët) Tomassen is per 1 november 2008 gestart als brandweercommandant van de gemeente Doetinchem. Na 4,5 jaar de gecombineerde functie van officier en aover (ambtenaar rampenbestrijding) in s-Hertogenbosch te hebben vervuld, neemt zij vanaf nu de commandanttaken in Doetinchem op zich.

In de functie van brandweercommandant staat Tomassen (38) voor een groot aantal uitdagingen. De nieuwbouw van de brandweerkazerne is er daar één van. Evenals het versterken van de positie van de brandweer in de Doetinchemse gemeenschap. Daarnaast zal Tomassen veel tijd investeren in het samenwerkingsverband SBAW (op 1 januari 2008 opgericht). De brandweercommandant ziet als uitdaging de kwaliteit van de brandweer te vergroten, door de samenwerking tussen de gemeenten Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem in het samenwerkingsverband te optimaliseren. Het werk van onze brandweerkorpsen is vergelijkbaar, maar door samenwerking kunnen we elkaar versterken. Een kwaliteitsimpuls, zonder de lasten voor de vrijwilligers te verzwaren.
Tomassen is tevens beoogd clustercommandant voor het samenwerkingsverband tussen de vier gemeenten.

Tomassen werkte voor haar komst naar Doetinchem 4,5 jaar als officier proactie & preparatie en aover voor de gemeente s-Hertogenbosch. Daarvoor volbracht zij in anderhalf jaar tijd de officiersopleiding bij het NIFV (voorheen Nibra). De van oorsprong uit Wijnbergen afkomstige brandweercommandant studeerde eveneens culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide de Hogere Laboratoriumopleiding in Utrecht.