Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-11-2008

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT De politie kreeg zondagmiddag een melding van een incident waarbij een man zijn vrouw had bedreigd en met een mes had geprobeerd te steken. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Dordrecht, had de politie gebeld nadat het huiselijk geweld in haar woning aan de Fregatstraat had plaatsgevonden. Het bleek dat de man al weg was. De vrouw durfde geen aangifte te doen bij de politie. Na overleg met justitie werd besloten om de man toch aan te houden. Hij kwam zich vervolgens melden op het politiebureau en is gehoord. Hij is na verhoor heengezonden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

POLITIE HOUDT AANRANDER AAN

HENDRIK-IDO-AMBACHT: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 32-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor aanranding. De man had even daarvoor in een brandgang aan de Brederodehof twee jonge meisjes van 5 en 8 jaar oud benaderd. Hij zou daarbij zijn geslachtsdeel hebben laten zien. De politie onderzoekt wat er verder is gebeurd. Een omwonende had een en ander zien gebeuren en de man daarop aangesproken. Toen de man er plotseling vandoor ging besloot de man direct in te grijpen en de politie te bellen. De politie kon de dader met behulp van de alerte getuige aanhouden. De man is in verzekering gesteld. De jonge slachtoffertjes worden vandaag gehoord in een speciale verhoorstudio om te achterhalen wat er heeft plaatsgevonden. De verdachte wordt woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

INVORDERING NA RIJDEN ONDER INVLOED

DORDRECHT Een 37-jarige inwoner van Dordrecht is zondagmiddag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man werd gecontroleerd op het Halmaheiraplein en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Bij een ademtest op het bureau had de man zodanig veel gedronken dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. De man blies 675 ug/l waar 220 ug/l is strafbaar gesteld.
Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. De officier van justitie beslist of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt.

MAN STEEKT FOLDERS IN DE BRAND

DORDRECHT Een 56-jarige inwoner van Eindhoven had het zondagavond zodanig koud dat hij besloot om de folders in een prullenbak aan de Galileilaan in de brand te steken. Een brandje was het gevolg maar de politie kon de man snel aanhouden. Het brandje werd geblust en de man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal op zak.