Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 796

Datum : 30-10-2008

Onderwerp : 3e plaats brandweer bij finale brandweerwedstrijden

3e plaats Boskoopse brandweer bij finale brandweerwedstrijden

Op zaterdag 25 oktober is in Nieuwveen de finale gehouden van de regionale brandweerwedstrijden. De Boskoopse brandweer was daarbij van de partij. Zij hadden zich op 20 september jl. gekwalificeerd voor deze finale door in Zevenhuizen-Moerkapelle de districtwedstrijd te winnen. Vorige week zaterdag streden de 9 beste korpsen, vanuit de verschillende districten binnen de regio Hollands-Midden, om de felbegeerde eerste plaats. Uiteindelijk is de Boskoopse brandweer 3e geworden. Een goede prestatie, aangezien de regio Hollands-Midden in totaal 29 brandweerkorpsen telt. Brandweerkorps Nieuwkoop kwam als winnaar uit de bus.

Voor de wedstrijd was er een zeer realistische oefening in scène gezet. Het ging om een aantal dakdekkers die op het dak van een gebouw aan het werk waren. Tijdens deze werkzaamheden ontstond een brand en was er een explosie. Drie dakdekkers waren gewond. Eén van hen stond met brandwonden op dak, de tweede hing aan zijn valbeveiliging aan de dakrand op drie meter boven de grond en de derde was het gebouw uitgevlucht en raakte bekneld onder de garagedeur die als gevolg van de explosie naar beneden was gevallen. Elk brandweerkorps kreeg dit scenario voorgeschoteld en moest zo goed en snel mogelijk de problemen zien op te lossen.

Een jury beoordeelde tijdens de dag de bekwaamheden van de brandweerteams. Nadat alle punten door de jury waren opgeteld, kreeg het brandweerkorps van Boskoop een mooie derde plaats toebedeeld.


---------------------------------------------------------- Einde Persbericht --------------------------------------------------

Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.