Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas ontvangt geldbedrag van Roparun

De gemeente Binnenmaas heeft afgelopen vrijdagavond een bedrag van 50.000 ontvangen van de stichting Roparun. De gemeente was door het bestuur van de stichting en de deelnemers genomineerd voor de titel Roparun stad van het jaar.

Roparun stad genomineerden (met burgemeester Borgdorff)

De prijsuitreiking vond afgelopen vrijdag plaats in de Laurenskerk in Rotterdam, tijdens het jaarlijkse Roparun Gala, waar de opbrengsten van de Roparun 2008, 4,3 miljoen Euro, werd toebedeeld aan de diverse doelen. Het geld komt allemaal ten goede aan doelen in relatie met de ziekte kanker. "Door deze bijdrage geven we veel mensen een extra steun in de rug", geeft Peter van der Noord, voorzitter van de Stichting Roparun Palliatieve Zorg aan. "Soms gaat het over grotere bedragen die bijvoorbeeld bestemd zijn voor het aanpassen van een retraiteruimte of de opstart van een inloophuis, maar soms ook om kleinere bedragen voor heel concrete zaken als het leveren van infuuspompen, opklapbedden of hoofdhuidkoelers".

Roparun stad van het jaar

Naast de uitreiking van de cheques aan de doelen vond ook de verkiezing van Roparun stad van het jaar plaats. Een aantal gemeenten was hiervoor door het bestuur van de Stichting Roparun en de lopers genomineerd. De uitreiking kende een verrassende winnaar: de Belgische gemeente Zele. Zij ontvangt een bedrag van 50.000. Ze versloeg de winnaar van vorig jaar, gemeente Woensdrecht voor de doorkomst in Ossendrecht, die als tweede eindigde en een bedrag van 25.000 ontvangt. Gemeente Bergen op Zoom eindigde als derde en krijgt hiervoor een bedrag van 12.500. Groot was de verrassing toen het bestuur van de Stichting Roparun bekend maakte dat alle genomineerden als aanmoediging éénmalig 50.000 kregen ter besteding aan doelen binnen de gemeente, gerelateerd aan de doelstellingen van de Roparun.

Waardering

Deze extra prijs kwam voor de genomineerden als een verrassing. Het is voor de vrijwilligers en deelnemers aan de Roparun een enorme stimulans wanneer ze door een gemeente komen die zo betrokken is bij de loop, licht Van der Noord toe. Op deze wijze wil de Stichting Roparun ook de kleinere lokale en/of regionale initiatieven ondersteunen en haar waardering uitspreken naar de gemeenten voor hun betrokkenheid bij de Roparun.

Mooi moment

Met de toekenning van de opbrengsten is de Roparun 2008 pas echt afgesloten. "Het is altijd weer een fantastisch moment", besluit Van der Noord. "Op zon moment ervaren we wat de inzet van deelnemers en vrijwilligers betekent voor mensen. We zijn er enormtrots op dat we, namens hen, zo'n bedrag goed hebben kunnen besteden".

Dit is een persbericht van Stichting Roparun