Gemeente Noordwijkerhout

17/11/2008 - Huisvestingsverordeing Holland Rijnland

Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft in haar vergadering van 29 oktober 2008 de huisvestingsverordening Holland Rijnland 2009 vastgesteld. De regels voor de verdeling van woonruimte in de regio zijn vanaf 1 januari 2009 gewijzigd. Om de doorstroom binnen de regionale woningmarkt te verbeteren vervalt de extra inschrijfwaarde, worden regels voor urgentie aangescherpt en krijgen mensen die een huis uit de particuliere sector verlaten ook recht op woonwaarde.

De huisvestingsverordening Holland Rijnland 2009 treedt op 1 januari 2009 in werking. De nieuwe regelgeving geldt voor alle gemeenten binnen de regio Holland Rijnland. Voor Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout geldt vooralsnog dat deze regels worden vastgelegd in een lokale huisvestingsverordening die gelijkwaardig is aan de regionale modelverordening. De huisvestingsverordening Holland Rijnland 2009 ligt gedurende zes weken ter inzage in de gemeentehuizen van de Holland Rijnland-gemeenten (Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude).

De huisvestingsverordening Holland Rijnland 2009 vindt u ook op www.hollandrijnland.net en ligt ter inzage op het kantoor van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden.