Provincie Noord-Holland

Datum

17-11-2008

Onderwerp

Verbeteren bushaltes Lange Balk en Waarland

Harriët Wijker

De provincie Noord-Holland maakt de bushaltes Lange Balk (Heerhugowaard) en Waarland aan de N242 beter toegankelijk voor mensen met een handicap. Tijdens de werkzaamheden, die eind volgende week starten, zijn de Pannekeetweg en de Smuigelweg (gedeeltelijk) afgesloten. De bus blijft de haltes volgens de dienstregeling aandoen.

Afsluiting Pannekeetweg - Heerhugowaard
Eind week 47 (de week van 17-21 november 2008) start de provincie Noord-Holland met de verbetering van de bushalte Lange Balk langs de provinciale weg N242 ter hoogte van de Pannekeetweg in de gemeente Heerhugowaard. De uitvoering duurt circa drie weken. Er wordt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur aan de bushaltes gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is de Pannekeetweg afgesloten voor autoverkeer. De omleidingsroute loopt via de Kamerlingh Onnesweg en is aangegeven met borden. Vóór 09.00 uur, na 15.00 uur en in de weekenden is de Pannekeetweg open. Het verkeer op de N242 wordt overdag in twee richtingen langs de werkzaamheden geleid via een doorsteek.

Afsluiting Smuigelweg - gemeente Harenkarspel
Eind week 47 (de week van 17-21 november 2008) start de provincie Noord-Holland met de verbetering van de bushaltes Waarland aan weerszijden van de provinciale weg N242 ter hoogte van de Smuigelweg in de gemeente Harenkarspel. De uitvoering duurt circa zes weken. Er wordt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur aan de bushaltes gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is geen verkeer mogelijk vanuit Waarland over de Smuigelweg naar de N242. Ook vanaf de Laanderweg is de N242 over de Smuigelweg niet bereikbaar. De omleidingsroute loopt via de Oude provinciale weg en is aangegeven met borden. Vóór 09.00 uur, na 15.00 uur en in de weekenden is de Smuigelweg open.
Het verkeer wordt overdag in twee richtingen langs de werkzaamheden op de N242 geleid.

Verbetering bushaltes
De provincie Noord-Holland zal dit jaar circa 300 bushaltes langs de provinciale wegen verbeteren. De haltes worden opgehoogd tot 18 cm voor een gelijkvloerse instap, er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden en de haltekom waar de bus stopt wordt verruimd. Hiermee maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap.