Technische Universiteit Eindhoven

Eerste Brainport Entrepreneurship Week

Geplaatst: 17 november, 2008

Deze gehele week vindt in Eindhoven de eerste 'Brainport Entrepreneurship Week' plaats. Dit evenement, met als doel het aanjagen van innovatief ondernemersschap, bestaat vooral uit een groot aantal workshops. Bijvoorbeeld op gebied van subsidies, bedrijfsplannen of 'intrapreneurship'.

Wat is dat, intrapreneurship? Het heeft te maken met de vervaging van het onderscheid tussen ondernemer en werknemer. Bedrijven worden steeds meer netwerken waarin kennis wordt gedeeld en ondernemerschap van de werknemers wordt vereist. De werknemer verandert in een werkondernemer; een 'intrapreneur'. Morgen is er een workshop over dit thema bij Fontys Hogescholen. En zo zijn er deze week nog zeventien andere workshops op gebied van ondernemersschap, en er is ook een 'Meet & Match' voor technostarters. Voor een totaaloverzicht kijk op de TU/e-website.

De Brainport Entrepreneurship Week wordt georganiseerd vanwege het vitale belang van innovatief ondernemersschap voor de Brainportregio. Het biedt kansen voor innovaties waardoor de werkgelegenheid in Brainport vergroot. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere concurrentiepositie voor de hele regio. Het grotere kader van deze week is de wereldwijde Global Entrepreneurship Week. In Eindhoven zijn de Kamer van Koophandel, de TU/e, Fontys Hogescholen, ROC Eindhoven en Stichting Brainport erbij betrokken. De deelnemers komen uit het bedrijfsleven, van de overheid en uit kennisinstellingen.

De workshops vinden plaats op verschillende plekken in Eindhoven en zijn bedoeld voor MKB bedrijven, beleidsmakers, hrm-functionarissen, onderwijsinstellingen en studenten.

Brainport Eindhoven beslaat grofweg de regio Zuid-Oost Brabant. Het is een Europese toptechnologieregio van formaat. Het vormt een belangrijke pijler van de Nederlandse economie; onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid werken nauw samen om de internationale concurrentiepositie van Brainport verder te versterken. Met een gunstig ondernemersklimaat tot gevolg. Zowel voor grote internationale bedrijven als voor het midden- en kleinbedrijf.