Gemeente Lingewaal


Geen hotelaccommodatie bij KunstFort Asperen
luchtfoto fort Asperen

In de gemeenteraadsvergadering van Lingewaal van 6 november jl. is enige onrust ontstaan over mogelijke hotelaccommodatie bij het KunstFort Asperen. Het Stichtingsbestuur van KunstFort Asperen deelt hierbij voor alle duidelijkheid mede dat zij geen hotelaccommodatie bij het KunstFort wil ontwikkelen.

Er is recent onrust ontstaan bij raadsleden en andere groeperingen in de Asperense samenleving doordat een concept-Masterplan per abuis in de publiciteit is gekomen. Dit concept-Masterplan is niet meer dan een invulling door een extern architectenbureau van de vraag hoe de toekomst van KunstFort Asperen eruit zou kunnen komen te zien. Daarover moet de besluitvorming door het bestuur nog plaatsvinden.

Dit concept-Masterplan wordt op 3 december a.s. door het bestuur van Stichting KunstFort Asperen besproken. De verschillende elementen uit het Masterplan zullen dan op hun merites worden beoordeeld.

Het Bestuur is echter op voorhand van mening dat het door de architecten ontwikkelde idee voor hotelaccommodatie niet door haar zal worden overgenomen.

Het Stichtingsbestuur betreurt dat er commotie is ontstaan over ideeën die onvoldragen zijn en daardoor ook niet overgenomen en uitgevoerd zullen worden.

Om verdere misverstanden te voorkomen en omdat het bestuur graag een goede relatie heeft met haar omgeving, wordt de bevolking van Asperen uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het Masterplan op 12 december a.s. om 20 uur in de Taveerne bij het KunstFort. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij mail@fortasperen.nl

Acquoy, 13 november 2008.