Nederlandse Tafeltennisbond

Berlijn
Nederlandse dames aan de start bij de German Open in Berlijn De Nederlandse dames nemen vanaf woensdag 19 november deel aan de ITTF Pro Tour in Duitsland. In Berlijn wordt zowel een teamtoernooi als een enkelspeltoernooi gespeeld. Elena Timina fungeert als bondscoach tijdens dit topevenement.

Li Jie wist bij de laatste Pro Tour in Oostenrijk de halve finales in het
enkelspeltoernooi te bereiken. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Het Nederlands damesteam komt in de landenwedstrijden uit met Linda Creemers, Carla Nouwen en Li Jie. Oranje is in Berlijn als tiende geplaatst. Sterkste landen op de deelnemerslijst zijn Japan en Singapore, dat met de volledige zilveren olympische selectie van Beijing in actie komt.

Li Jie, de huidige nummer 33 van de wereld, is tijdens de German Open als 11e geplaatst in het enkelspel en hoeft zodoende pas in het hoofdtoernooi voor het eerst te spelen. Linda Creemers en Carla Nouwen zullen eerst de kwalificaties moeten overleven. Yana Timina neemt op eigen kosten deel aan het toernooi.

Speelschema
Woensdag 19 november: Teamtoernooi, kwalificatie enkelspel Donderdag 20 november: Teamtoernooi, kwalificatie enkelspel Vrijdag 21 november: Teamtoernooi, enkelspel 1e en 2e ronde Zaterdag 22 november: Teamtoernooi finales (vrouwen om 16:30 uur), enkelspel 3e ronde, kwartfinales
Zondag 23 november: Enkelspel halve finales en finales

NTTB/HH