Provincie Limburg

Persberichten

Stuurgroep Topvoetbal in Limburg gestart
De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg is gestart. De stuurgroep is opgericht naar aanleiding van het initiatief van Fortuna Sittard en Roda JC om verschillende scenario's te onderzoeken voor de toekomst van top voetbal in Limburg. De stuurgroep bestaat uit onafhankelijke professionals op het gebied van economisch draagvlak, financiën én de sport- en voetbalwereld en vertegenwoordigers van Roda JC en Fortuna Sittard.

De leden met hun specifieke aandachtgebieden binnen de stuurgroep zijn:

* Proces begeleiding: Peter Vogelzang

* Vertegenwoordiging Roda JC: Serve Kuijer en Huub Narinx
* Vertegenwoordiging Fortuna Sittard: Jo Abelshausen en Hans Erkens
* Markt - en sponsorontwikkeling: Frank van den Wall Bake
* Bedrijfseconomische haalbaarheid en juridische zaken: Jos Haverkort

* Voetbal visie en ontwikkeling: Sef Vergoossen
* Communicatie en merkontwikkeling: Arie de Zeeuw
* Projectmanagement: Tom Orval en Miriam Barendse

De stuurgroep onderzoekt alle aspecten voor topvoetbal in Limburg op grond van diepgaande onderzoeken naar draagvlak en marktmogelijkheden. De inhoudelijke aansturing van de verschillende activiteiten zal plaatsvinden vanuit de stuurgroep. In de stuurgroep zijn de leden Vogelzang en van den Wall Bake, als onafhankelijk lid benoemd op voordracht van de Provincie Limburg. Naast de vertegenwoordigers van de beide clubs zjin de overige professionals zijn in de loop van de vorming van de stuurgroep benaderd en benoemd.
Naar verwachting zal een definitieve richting aan het einde van het eerste kwartaal van 2009 kunnen worden gepresenteerd aan de opdrachtgever van de stuurgroep, zijnde de Raad van Commissarissen en Directie van Fortuna Sittard en Roda JC.

17-11-2008 12:19