Stadsdeel Zeeburg

Vrouwen Vonk vieren feest

17 november 2008
Op 13 november 2008 werd het driejarig bestaan van Vonk feestelijk gevierd in bijzijn van wethouder Freek Ossel. Er waren twee presentaties: een boekje over drie jaar Vonk en een kalender gemaakt door vijftien vrouwen uit de Indische Buurt.

Foto: Wethouder Freek Ossel spreekt bij Vonk Vonk boekt resultaten

Freek Ossel, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam, zei tijdens het officiële gedeelte: 'Vonk is een begrip in Amsterdam. Vonk biedt kwaliteit en boekt grote resultaten. Al meer dan honderd vrouwen zijn via Vonk aan een vaste baan geholpen. Daarom gaan we er ook voorlopig mee door, drie jaar of misschien wel dertig jaar. We gaan volume maken. We richten ons ook op nieuwe groepen vrouwen, bijvoorbeeld vrouwen met een arbeidshandicap en laag opgeleide autochtone vrouwen. Er blijft genoeg te doen!'

Bewondering

Fatima Elatik uitte haar bewondering voor de vrouwen van Vonk die hun kansen hebben gegrepen. 'Zij maken werk van hun leven, en dat straalt ook uit op hun kinderen, buren en omgeving.' Fatima bedankte speciaal de medewerkers van Vonk. 'Zij vormen de drijvende kracht achter Vonk; ze leveren zulk goed werk! Zij hebben engelengeduld, maar weten de vrouwen ook te activeren en motiveren. Ik weet zelf wat het is om van helemaal onderaf te komen. Ik pakte de kansen die ik kreeg met beide handen aan. Ik hoop dat steeds meer vrouwen de kansen die er zijn, ook echt pakken.'

Boekje over drie jaar Vonk

Fatima overhandigde het eerste exemplaar van het boekje 'Drie jaar Vonk voor vrouwen' aan Freek Ossel. Het boekje beschrijft de methodiek, de resultaten en de toekomst van Vonk. Maar ook komen de vrouwen zelf aan het woord. De rode draad is dat zij door het steuntje in de rug weer meedoen aan de maatschappij. U kunt het boekje hier downloaden.

Foto: presentatie kalender Kleurrijke kalender

Vijftien Indische buurtvrouwen uit twaalf verschillende landen presenteerden vervolgens met trots de door hun gemaakte kalender 2009. In de kalender komen de Indische buurt en hun eigen cultuur samen. De vrouwen vertellen enthousiast: 'Het was inspirerend met zoveel verschillende vrouwen op te trekken, we hebben veel van elkaar geleerd. Wekelijks kwamen we bij elkaar.' Het resultaat mag er zijn: de kalender is prachtig vormgegeven in een handzaam formaat. De kalender is gratis af te halen bij het stadsdeelkantoor of de bibliotheek Indische Buurt.

Meer info

Wilt u meer informatie over Vonk? Neem contact op via info@vonkzeeburg.nl of tel. (020) 663 7352.