Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 17 november 2008


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR HELING FIETS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft zondagavond rond kwart over acht op de P. C. Boutenssingel een 13-jarig meisje en een 22-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor heling van een fiets.
Tijdens een verlichtingscontrole hielden politiemensen de verdachten staande. Uit controle bleek de fiets gestolen te zijn. De fiets werd in beslag genomen.


* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELING
WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie onderzoekt de vernieling van een geparkeerde auto op de Hekelarij.
Tussen zaterdagavond om zes uur en zondagmorgen om negen uur werd de achterzijde van het voertuig vernield. Tevens werd een straatnaambord en een woonerfbord vernield. Mogelijk dat de auto met een van deze borden was vernield.
De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (lokaal tarief).


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL AFHAALPIZZERIA

SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een overval op een afhaalpizzeria aan de Rotterdamsedijk. Rond kwart voor tien kwamen twee personen de zaak in en bedreigden een 16-jarig personeelslid. Met een onbekend geldbedrag gingen de overvallers er, via de achterzijde van het pand, op een scooter vandoor.
De recherche wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844. De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit.
Eind 2007, begin 2008 vond er grote stijging plaats. Om dit te stoppen
stellen vele tientallen politiemensen dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen. Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde dit jaar 200 overvallers.
Dit betekent niet dat de politie stopt met haar extra activiteiten. Sterker nog, de aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat in de donkere maanden het aantal overvallen toeneemt. Om dit tegen te gaan hebben de politie en gemeente maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk (ofwel ervoor zorgen dat er niet veel geld aanwezig is in winkels).
Ook aan onder meer winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen in uw woning/kluis.
De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* POLITIE HOUDT MEISJE AAN VOOR SPUITEN GRAFFITI

ROZENBURG - De politie heeft vrijdagmiddag 7 november rond half vijf een 14-jarig meisje uit Rozenburg aangehouden voor het spuiten van graffiti.
Naar aanleiding van een melding stelden politiemensen een onderzoek in op het Marijkeplein. Hieruit bleek dat de verdachte graffiti had gespoten op een muur. Tevens bleek zij in het bezit te zijn van drie verfspuitbussen. Deze werden in beslag genomen. Het meisje werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een HALT-procedure.


* POLITIE BEKEURT JONGEN MET STRIJKERS
ROZENBURG - De politie heeft vrijdagavond 7 november omstreeks kwart over acht een 12-jarige jongen uit Rozenburg bekeurd voor het illegaal in bezit hebben van vuurwerk.
Naar aanleiding van een harde vuurwerkknal stelden agenten een onderzoek in op de Emmastraat. Uit onderzoek bleek dat de jonge Rozenburger vuurwerk had afgestoken. Tevens was hij in het bezit van 21 strijkers. Politiepersoneel gaf hem een bekeuring.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA VERNIELEN AUTO

HILLEGERSBERG - Politiemensen van het district Noord hebben zondagmiddag twee minderjarigen aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde rond vier uur dat er met graffity was gespoten op een auto geparkeerd aan de Orionstraat.
Dankzij de getuigenverklaringen, kon de politie twee verdachten arresteren in hun woning. Een van hen, een 12-jarige Rotterdammer, bekende de vernieling en is doorverwezen naar HALT.


* AANHOUDING FIETSENDIEF DANKZIJ LICHT BLAUWE BRIGADE

SCHIEDAM - Dankzij het optreden van de licht blauwe brigade (LBB) heeft de politie zondagmiddag een 55-jarige Schiedammer aangehouden voor fietsendiefstal.
Medewerkers van de LBB zagen op de Celsiusstraat dat de man fietste met een fiets op zijn schouder. Toen de LBB hem hierop aansprak en hem staande hield, stompte de verdachte een van hen. Politiemensen arresteerden de verdachte. De fiets is mogelijk eerder die dag weggenomen vanaf station Schiedam-Centrum, hiervan was nog geen aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING EX-VRIENDIN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zondagmiddag een 25-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden voor mishandeling.
De man wordt ervan verdacht zijn 18-jarige ex-vriendin te hebben geslagen na en onenigheid op de Riekvoorde. De politie arresteerde de verdachte in dezelfde straat.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR MISHANDELEN EX-VRIENDIN

ROTTERDAM-NOORD / BLEISWIJK - De politie heeft zondagmiddag rond kwart over drie in een woning aan de Meidoornstraat een 19-jarige jongen uit Bleiswijk aangehouden voor het mishandelen van zijn 17-jarige ex-vriendin.
De verdachte gaf het meisje uit Bergschenhoek een kopstoot. Zij liep hierbij letsel op aan haar tanden en gezicht. Gealarmeerde politiemensen hielden de Bleiswijker aan en brachten hem over naar het politiebureau. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.