Gemeente Heumen

Investeringssubsidies 2010 aanvragen vóór 1 februari 2010B

Sportverenigingen en welzijnsorganisaties die investeringsplannen hebben en waarvan de accommodatie (opstallen en velden) ligt op het grondgebied van de gemeente Heumen, kunnen een aanvraag indienen voor een investeringssubsidie. Aanvragen voor een investeringssubsidie voor het jaar 2010 moeten voor 1 februari 2009 zijn ingediend.

De aanvraag dient de volgende gegevens te bevatten:
- een omschrijving van de investering

- de reden(en) waarom de investering noodzakelijk en urgent is
- een globale omschrijving van de werkzaamheden
- een investeringsbegroting, inclusief dekkingsplan
- de periode van uitvoering van de werkzaamheden

Verder dient bij de aanvraag een recent financieel jaarverslag van de organisatie te worden gevoegd. Als de organisatie niet beschikt over een eigen website, is bovendien een recent inhoudelijk jaarverslag nodig.

Aanvragen voor investeringssubsidies van buitensportverenigingen worden beoordeeld aan de hand van de kadernota accommodatie- en subsidiebeleid buitensportaccommodaties, die is uitgewerkt in de beleidsregel investerings- en onderhoudssubsidies sportaccommodaties, vastgesteld op 20 november 2007. Deze stukken zijn in de elektronische versie van dit bericht op www.heumen.nl aanklikbaar.

De investeringsbegroting hoeft nog niet gebaseerd te zijn op drie offertes.
De aanvraag moet schriftelijk ingediend te worden bij burgemeester en wethouders, postbus 200, 6580 AZ Malden.
Een principebesluit over het al dan niet honoreren van uw aanvraag wordt genomen voor 1 juli 2009. De gemeenteraad neemt namelijk voor de zomervakantie een besluit over de perspectief- en kadernota 2010 en volgende jaren. In deze nota zijn alle nieuwe wensen opgenomen; investeringswensen worden daartoe ook gerekend.

Voor vragen kan contact worden gelegd met mevrouw C. Cillessen (sportverenigingen), e-mail: ccillessen@heumen.nl , telefoon 358 82 49, of met de heer W. van Yperen (overige organisaties), e-mail: wvyperen@heumen.nl , telefoon 358 82 29.