Koninklijke Boon Edam wint Cathay Pacific China Trader Award 2008

17/11/2008 14:43

Boon Edam Nederland B.V.

Edam - Nederland, 14 november 2008 - Tijdens een feestelijk diner op 14 november in Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort mocht Dhr. Niels Huber namens Koninklijke Boon Edam de Cathay Pacific China Trader Award 2008 in ontvangst nemen.

De Award

De Award wordt toegekend aan een Nederlandse onderneming, die de afgelopen 12 maanden op een innovatieve, creatieve, maatschappelijk verantwoorde en succesvolle wijze zakelijke activiteiten heeft ontwikkeld op de Chinese markt. Dit kan zijn op het gebied van import, export, productie ter plaatse ofwel een joint-venture. Alle Nederlandse bedrijven: klein, middelgroot en groot kunnen in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs.

Succesvol zakendoen in China vereist doorzettingsvermogen en creativiteit. Op initiatief van Cathay Pacific Airways, de China Kamer van het NCH en de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) wordt sinds 1996 jaarlijks de Cathay Pacific China Trader Award uitgereikt.

Koninklijke Boon Edam

Boon Edam begon in 1873 als timmerfabriek en ging zich in 1970 volledig richten op draaideuren. Onder leiding van de aandeelhoudersfamilie Huber is een unieke leiderspositie gebouwd in de markt voor draaideuren en beveiligingsproducten. In 2002 heeft Boon Edam een eigen productiefaciliteit opgezet in Beijing. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 60% marktaandeel in China. Zo plaatste Boon Edam deuren in onder andere het CCTV Building en worden de twee hoogste draaideuren ter wereld binnenkort geplaatst in het China World Trade Tower in Beijing. Met name in het segment van vier en vijf sterren hotels is Boon Edam zeer goed vertegenwoordigd. Medegenomineerden waren Hyva, leverancier van transportoplossingen voor het wegtransport en producent van hydraulische kipperinstallaties, laadkranen, containerafzet installaties, afvalcompactors, schuivende vloeren en vele andere producten en Spil Games, marktleider op het gebied van online game portals en gaming traffic.

De Cathay Pacific China Trader Award jury gaf aan, "Boon Edam is genomineerd door 8 van de 11 leden van de jury en is reeds vanaf het begin een zeer sterke kandidaat geweest."

Voor meer informatie

Boon Edam Nederland B.V.

Dhr. Henk Goede - Marketing Manager Nederland

Telefoon 0299 38 08 31

E-mail: hjg@boonedam.nl

Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 15 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 45 landen, zijn de kernactiviteiten voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.boonedam.nl/nld/