Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Een week zonder geweld

Vlaggen op de Erasmusbrug en voor het kantoor van de deelgemeente Feijenoord, een expositie in de hal van het stadhuis en een theatervoorstelling: alle registers worden volgende week opengetrokken om aandacht te vragen voor de Week zonder Geweld.

Van 24 tot en met 28 november wordt op vele plekken in de stad aandacht gevraagd voor huiselijk geweld en de manier waarop hulp wordt geboden aan slachtoffers. Elke dag hebben er activiteiten plaats om mensen bewust te maken van huiselijk geweld en om te laten zien hoe de Rotterdamse aanpak van het probleem werkt.

De opening van de Week zonder Geweld gebeurt maandag in de centrale hal van het stadhuis met de start van een foto-expositie over huiselijk geweld. Verder gaan politie Rotterdam-Rijnmond, stichting ArosA en alle woningcorporaties de woningen van mishandelde vrouwen en kinderen die worden lastig gevallen door een ex-partner, worden voorzien van beter hang- en sluitwerk. Ook is er dinsdag om 13.30 uur in de hal van de Centrale Bibliotheek in de Hoogstraat een theatervoorstelling waarin bezoekers worden gevraagd te reageren.

Het volledige programma is te vinden op
www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl