Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ingrijpende renovatie kademuur Feijenoordkade

De informatieavond, dinsdag 11november, over de renovatie van de kademuur in Villa Zebra aan de Stieltjesstraat trok veel bewoners. Zij kwamen vooral uit interesse, maar uitten ook hun bezorgdheid. Wat voor impact zal de renovatie hebben op hun woonomgeving?

De zorg van de bewoners kon voor een deel worden weggehaald door portefeuillehouder Robbert Baruch (Buitenruimte) van de deelgemeente Feijenoord en projectmanager Pieter Wijnmalen van het Havenbedrijf. Er wordt getracht de overlast tot een minimum te beperken en om alle werkzaamheden (ook Gemeentewerken is er bezig, t/m het 1e kwartaal 2009) synchroon te laten verlopen. De bewoners worden ook betrokken bij het opstellen van de risicoanalyse, die binnen twee weken afgerond moet zijn.

Hier worden eventuele gevolgen van heiwerkzaamheden voor de woningen in de buurt meegenomen. Op basis hiervan zullen afspraken gemaakt worden.

De renovatie van Feijenoordkade duurt 9 maanden tot een jaar en start tegen het einde van het eerste kwartaal 2009. De informatie die 11 november is gegeven, was vooral technisch van aard. In het kort komt het erop neer, dat de kademuur/kade in fasen tot aan de Brautigamstraat wordt weggehaald en opnieuw aangebracht. Het begint met het heien van een damwand over een lengte van tientallen meters, waarna vanaf de kademuur een nieuwe vloer wordt gestort. De bomen worden tijdelijk verplaatst en na afloop van de werkzaamheden teruggeplaatst op dezelfde locatie.

Informatie
Alle aanwezigen op de informatieavond krijgen een verslag toegestuurd. Voor meer informatie kunt u bellen met de gebiedsregisseur van de wijk Feijenoord, Willem den Hollander, via telefoonnummer (010) 492 63 59.

Veel toeloop in Villa Zebra, omdat er behoefte was aan concrete informatie rondom de plannen voor de Feijenoordkade