Virtual Fairground neemt Flashclub over

17/11/2008 15:10

Virtual Fairground

Amsterdam - Virtual Fairground (www.virtualfairground.com), producent en uitgever van virtuele werelden en Massively Multiplayer Online (MMO) games, laat vandaag weten dat het de bekende Flash ontwikkelstudio Flashclub (www.flashclub.nl) heeft overgenomen. Al het personeel en de lopende activiteiten zijn ondergebracht in een nieuw bedrijf genaamd BigWheel Studio (www.bigwheelstudio.nl). BigWheel zal gaan dienen als Virtual Fairgrounds belangrijkste game en Flash development unit.

Flashclub bestond als onafhankelijke studio 8 jaar en heeft toonaangevende online projecten gedaan voor klanten als Heineken, ING, ABN AMRO en Lbi Lost Boys. Het BigWheel personeel werkt aan projecten van Virtual Fairground en blijft actief voor bestaande en nieuwe, externe opdrachtgevers. Tim Hudson, oprichter van Flashclub, heeft de functie van technical director aangenomen bij Virtual Fairground. William Richards is de nieuwe managing director van BigWheel Studio.

"We zijn erg blij dat we het uitstekende Flash ontwikkelteam van BigWheel hebben kunnen integreren binnen Virtual Fairground", zegt Ilja Goossens, mede-oprichter en director van Virtual Fairground. "We groeien als bedrijf met een enorme snelheid. Onze browser-based virtuele werelden en games vragen het uiterste van technieken als Flash en Flex en we zijn altijd op zoek naar getalenteerde ontwikkelaars. In de afgelopen jaren heeft Tim Hudson een topteam van ontwikkelaars samegevoegd, en dit team zal ons helpen verder te excelleren als bedrijf."

"De mensen achter Flashclub en nu BigWheel worden gemotiveerd door uitdagende en innovatieve projecten en producten", zegt Tim Hudson. "Toen Virtual Fairground ons benaderde en liet zien waar het bedrijf mee bezig is, was het voor ons een logische stap om ons bij hen aan te sluiten. Deze deal stelt onze ontwikkelaars in staat om nog meer te focussen op high-end, online development."

Over Virtual Fairground

Virtual Fairground produceert online, browser-based virtuele werelden en massively multiplayer online (MMO) games. We dragen zorg voor alle aspecten van de productieketen. Van licensing, financiëring, ontwikkeling tot publishing. Virtual Fairground heeft een focus op mass market doelgroepen in Westerse internationale markten. Het bedrijf wordt gemanaged door een fantastisch team van mensen met gezamelijk 25 jaar ervaring in de internationale, interactieve entertainment industrie.





http://www.virtualfairground.com