PvdA Rotterdam


Brief over eenmalige uitkering

Ma 17 Nov 2008

Fractie Partij van de Arbeid

Deelgemeenteraad Charlois

Rotterdam, 11 november 2008
Aan: de fractievoorzitters en gemeenteraadsleden van de PvdA, CDA, GL en VVD van de
gemeenteraad Rotterdam, ter vergadering bijeen op 13 november 2008 In juni 2008 heeft de Tweede Kamer bij amendement van de Partij van de Arbeid besloten om dit jaar 50 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor inkomensondersteuning van de minima. Dit komt neer op een eenmalige uitkering van 50,- per uitkeringsgerechtigde en al diegenen die gebruik maken van verschillende armoederegelingen. Over de uitvoering hiervan heeft het College van Burgemeester en Wethouders een brief van de Tweede Kamer ontvangen.
De Partij van de Arbeid Charlois ondersteunt dit initiatief van harte. Helaas kent Rotterdam nog steeds een vrij grote groep mensen die moet rondkomen van een uitkering of een inkomen tot 120% van het minimum loon.
De Partij van de Arbeid Charlois zou het een bijzonder sympathiek gebaar vinden om voor deze mensen, zeker gezien de huidige financieel onzekere tijden, de eenmalige uitkering van
50,- goed te keuren en deze nog voor de feestdagen uit te keren. Een welkom extraatje voor de dure feestdagen.
Met deze brief willen wij u onze steun betuigen bij het bespreken van dit onderwerp tijdens uw raadsvergadering van 13 november 2008 en u verzoeken er bij wethouder L. Bolsius op aan te dringen deze eenmalige uitkering uit te betalen.
Met vriendelijke groet,
Namens de gehele fractie van de Partij van de Arbeid Charlois, A. Morene