Gemeente Elburg

Elburg en t Harde - voortgang procedures -

171108 Woningbouwlocaties in Elburg en `t Harde - voortgang procedures
-

Persbericht

Elburg, 17 november 2008

Woningbouwlocaties in Elburg en `t Harde


- voortgang procedures -

De gemeente Elburg wil de bevolking graag laten weten hoe het ervoor staat met alle woningbouwlocaties en op welke termijn bepaalde stappen worden genomen.

Voor de meeste woningbouwlocaties in de woonkernen Elburg en 't Harde is inmiddels door de betreffende projectontwikkelaars een bouwaanvraag ingediend. Deze aanvragen moeten de wettelijk voorgeschreven procedures nog (grotendeels) doorlopen. Per locatie staat hieronder in grote lijnen wat de huidige stand van zaken is, alsmede een inschatting van de termijn waarbinnen de procedures kunnen worden afgerond. Met nadruk wordt hier gesproken over een "inschatting", aangezien het verloop van de procedures kan worden beïnvloed door omstandigheden waarop de gemeente geen of slechts beperkte invloed kan uitoefenen. De voortgang van de planologische procedures wordt bijvoorbeeld voor een belangrijk deel bepaald door de mate waarin, en de wijze waarop door belanghebbenden op de plannen wordt gereageerd door het indienen van zienswijzen. Wanneer de procedures zijn afgerond, wil dat nog steeds niet zeggen dat de besluiten onherroepelijk zijn. Tegen deze besluiten kan namelijk door belanghebbenden nog een bezwaarschrift worden ingediend en daarna staat nog weer de mogelijkheid van (hoger) beroep open bij de rechter. Nadat de planologische procedures onherroepelijk zijn afgerond, zijn de ontwikkelaars weer aan zet. Zij zullen de locaties daadwerkelijk gaan bebouwen.

Woningbouwlocaties in 't Harde

Heidezoom

De bouwplannen voor het grootste deel van het in dit gebied te bouwen woningen hebben vanaf 28 oktober jl. ter inzage gelegen. Tegen de bouwplannen zijn geen zienswijzen ingediend. Voor het bouwrijp maken van het gebied is al eerder vrijstelling verleend en inmiddels is deze vrijstelling onherroepelijk geworden. De planning is om in december a.s. te starten met het bouwrijp maken van het gebied. Als alles volgens planning verloopt, kan de grond in het voorjaar van 2009 bouwrijp worden opgeleverd. Vanaf dat moment kan de grond aan de ontwikkelaars worden verkocht, en kunnen de ontwikkelaars met de woningbouw starten.

Wolkamerweg en De Beemd

Voor de locaties Wolkamerweg en De Beemd zijn de procedures in oktober gestart. De bouwplannen liggen op dit moment ter inzage. De verwachting is dat de procedure om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan en een bouwvergunning te verlenen, begin mei 2009 kan worden afgerond.

`t Poshuis

De schetsplannen voor 30 koopwoningen op de locatie `t Poshuis zijn onlangs met het wijkcomité en tijdens een inloopbijeenkomst op 6 november jl. met de omwonenden besproken. De ontwikkelaar en de gemeente moeten nog beoordelen of de ontvangen reacties tot bijstelling van het plan kunnen of moeten leiden. De plannen zijn nog niet afgerond en moeten nog verder worden uitgewerkt (o.a. voor wat betreft de parkeervoorzieningen). Zodra de plannen compleet zijn, kan de procedure worden gestart voor het verlenen van de vrijstelling en de bouwvergunning. Op dit moment kan nog geen reëel tijdstip worden genoemd waarop de procedure kan worden afgerond.

Serpentino

Voor deze locatie zijn de ingediende bouwplannen voor 10 vrijstaande woningen tijdens een inloopbijeenkomst in april jl. met de omwonenden besproken. De van de omwonenden ontvangen reacties hebben geen aanleiding gegeven om de plannen te wijzigen. De plannen worden nu gereed gemaakt voor het starten van de vrijstellings- en de bouwvergunningprocedure. Als de procedure op 1 december a.s. kan worden gestart, kan deze ongeveer begin juni 2009 worden afgerond.

Jeanne d`Arc-school en R-K Parochie

Voor de woningbouwplannen op deze locatie is door de ontwikkelaars een aanvraag om vrijstelling en bouwvergunning ingediend. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt. Wanneer de plannen zijn afgerond, zullen de plannen met het wijkcomité en de omwonenden worden besproken. Als de procedure per 1 januari 2009 van start kan gaan, kan deze begin juli 2009 worden afgerond.

Woningbouwlocaties in Elburg

Burgemeester Folkertsschool, Omloop-Zuid, Omloop-Noord, Wildemaet

De bouwplannen voor deze locaties zijn ingediend. De documenten, zoals bijvoorbeeld de onderzoeksrapporten e.d. die nodig zijn om de procedure te kunnen starten, zijn echter nog niet helemaal compleet of correct. Met de ontwikkelaars is afgesproken dat de nog ontbrekende informatie op korte termijn alsnog volledig en correct zal worden aangeleverd. Voor wat betreft de locatie Omloop Noord (= locatie Vackenordestraat, Omloop, Nijenbeekstraat) doet zich momenteel de complicatie voor dat uit onderzoek is gebleken dat het realiseren van een parkeerkelder ter plaatse op grote technische problemen stuit. Hiervoor moet nog een oplossing worden gezocht. Wat de gevolgen hiervan voor de voortgang zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Voor wat betreft de overige drie locaties gaan we op dit moment uit van de start van de procedure op 1 januari 2009 en van de afronding daarvan begin september 2009. De ontwikkelaar zal de woningen op een geëigend moment voor de verkoop aanbieden via publicatie in de krant.

Rehoboth

De planvorming voor deze locatie is in afwachting van de besluitvorming van de gemeente rond de problematiek van de (afgebrande) Van der Capellenschool opgeschort. Dit heeft tot gevolg gehad dat voor deze locatie nog geen concrete vrijstellings- en bouwaanvraag kon worden ingediend. Met de projectontwikkelaar is afgesproken dat de planvorming weer met spoed ter hand zal worden genomen. Het is op dit moment niet mogelijk een reëel tijdstip te noemen voor de start van de planologische procedure voor deze locatie.

Vossenakker

Het bestemmingsplan "Vossenakker, 1e uitwerking" is ten behoeve van de zienswijzenprocedure met ingang van 5 november jl. gedurende 2 weken ter visie gelegd. Zodra het uitwerkingsplan onherroepelijk is, biedt het de basis voor de bouwvergunningverlening. Het streven is er op gericht om met de verkoop van de woningen in het voorjaar van 2009 te starten.

De gemeente doet haar best u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang op alle locaties.

laatst gewijzigd: 17-11-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 171108 Woningbouwlocaties in Elburg en `t Harde - voortgang procedures - |