Gemeente Kapelle

Kapelle als eerste aangesloten op Dienstenloket

Wethouder Jon Herselman met taart ter ere van eerste aansluiting dienstenrichtlijn

De gemeente Kapelle is als eerste gemeente in Nederland aangesloten op het Dienstenloket. Dit loket is onderdeel van de Europese Dienstenrichtlijn. Deze richtlijn schrijft voor dat er in alle lidstaten een centraal digitaal loket (het Dienstenloket) komt waar ondernemers uit heel Europa hun zaken met de overheid elektronisch kunnen regelen. In Nederland is dit het portaal www.antwoordvoorbedrijven.nl.

Doordat de Gemeente Kapelle een account voor de Berichtenbox van het Dienstenloket heeft aangevraagd is de aansluiting gerealiseerd. Op deze manier is de regelgeving en bijbehorende informatie gemakkelijk te vinden via www.antwoordvoorbedrijven.nl en kan er straks op een veilige manier worden gecommuniceerd met ondernemers. In het kader van de Dienstenrichtlijn zijn gemeenten verplicht aan te sluiten op het Dienstenloket. Kapelle is hiermee de eerste gemeente die aan deze verplichting voldoet.

Op dit moment is de box alleen te benaderen voor ondernemers die meedoen aan de pilot waarin de berichtenbox zal worden getest. Echter in de eerste maanden van 2009 zal de berichtenbox voor iedereen worden opengesteld. Op 28 december 2009 moeten alle overheidsorganisaties in Nederland zijn aangesloten.

Voor meer informatie over de Dienstenrichtlijn zie ook www.dienstenrichtlijn.ez.nl.