Gemeente Kapelle

Kapelle mkb-vriendelijkste gemeente Zeeland

dhr Feijtel voorzitter van MKB Zeeland feliciteert wethouder Burger van de gemeente Kapelle.JPG

De gemeente Kapelle is de mkb-vriendelijkste gemeente in Zeeland, dat is bekend geworden op het Jaarcongres van MKB Nederland op 10 november. In totaal zijn vijf Zeeuwse gemeenten terug te vinden in de top 150 van de mkb-vriendelijkste gemeenten.

MKB Nederland heeft een onderzoek uitgevoerd onder 16.000 ondernemers (gemiddeld 35 per gemeente). Zij reageerden op vragen over vier onderwerpen: het lokale ondernemersklimaat; onder andere regelgeving, lokale belastingen en ondernemersvriendelijkheid, communicatie en beleid, het imago van gemeenten; waar anders dan in de eigen gemeente zouden zij zich juist wel en juist niet willen vestigen en ook zijn er vragen gesteld over de hoogte van de gemeentelijke lasten. Bij het laatste onderdeel is ook het OZB-tarief betrokken.

Kapelle is de nummer één van Zeeland en staat landelijk gezien op plaats 12. Noord-Beveland en Terneuzen zijn respectievelijk tweede en derde van Zeeland en staan landelijk op plaats 44 en 48.

De overige twee Zeeuwse gemeenten in de top 150 zijn Middelburg en Goes. Zij krijgen een ruime voldoende en zijn terug te vinden op plaats 83 en 84.

De prijsuitreiking is een initiatief van MKB Nederland, samen met het Ministerie van Economische Zaken en de landelijke Kamer van Koophandel. De prijs moet gemeenten stimuleren om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf. Door de prijs moet een positief ondernemersklimaat in gemeenten dichterbij worden gebracht. De prijs zal elk jaar worden uitgereikt.