Dienstenbond CNV

Nieuws

17 november 2008

Voortzetting Sociaal Plan FVN

Vakbondsoverleg vervolgd

In deze roerige tijden spreken wij regelmatig met Fortis Verzekeringen Nederland over de ontwikkelingen. Onlangs hebben wij overleg gehad over onder andere de toekomst van de verzekeraar, de CAO en het Sociaal Plan.
Over de toekomst van de verzekeraar is uitgebreid gesproken. De verschillende werkgevers, ondernemingsraden en vakorganisaties hebben gesprekken gehad met het Ministerie van Financiën. Doel van deze gesprekken is bij te dragen aan een zorgvuldige besluitvorming over de toekomst van de verschillende financiële instellingen. Het Ministerie van Financiën bestudeert alle mogelijke toekomstscenario's en naar verwachting zal er eind van de maand meer duidelijkheid komen vanuit het Ministerie.

Sociaal Plan
Welk scenario het ook gaat worden: wij willen een goed sociaal vangnet houden voor de personele gevolgen van organisatiewijzigingen. Het huidige Sociaal Plan loopt op 31 december af. Wij streven naar het ongewijzigd voortzetten van het bestaande Sociaal Plan. Dit voorstel betekent onder andere dat de huidige beëindigingvergoedingen en de 58+ regeling gehandhaafd worden.

CAO 2009
Bij Fortis Verzekeringen wordt naast de bedrijfstak-CAO binnendienst en buitendienst nog een "kop-CAO" toegepast. In deze CAO staan afspraken met Fortis Verzekeringen over

- het keuzesysteem arbeidsvoorwaarden

- de winsdelingsregeling

- de buitendienstbeloning

- de beloning van de Verzekerings Unie
De Kop-CAO loopt op 1 januari 2009 af. Fortis Verzekeringen heeft aangegeven de afspraak met betrekking tot de buitendienstbeloning aan te willen passen. Hiervoor zullen wij binnenkort een uitgewerkt voorstel ontvangen. Vervolgens willen wij met medewerkers uit verschillende bedieningsconcepten een klankbordgroep samenstellen. Deze klankbordgroep zal ons helpen bij het reageren op het voorstel van werkgever. U kunt zich aanmelden voor deelname aan deze klankbordgroep via b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl. Vervolgens nemen wij contact met u op.

Verzekerings Unie
In de afgelopen maanden hebben wij regelmatig met Fortis Verzekeringen Nederland gesproken over de voorgenomen overname van de Verzekerings Unie. Wij hebben hierbij afgestemd met de ondernemingsraad van Fortis Verzekeringen, waar de gevolgen van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn besproken. Betreffende medewerkers worden via de ondernemingsraad op de hoogte gehouden van de voortgang van de besprekingen met werkgever. Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111
(b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl)