Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht van aanranding

Purmerend, 17-11-2008 o De politie is sinds woensdag 12 november bezig met een onderzoek naar een aanranding bij de bushalte in de Willem Eggertstraat.

Een 16-jarig meisje is daar die middag omstreeks 15.40 uur aangerand door een voor haar onbekende man. De man maakte daarbij sexueel getinte opmerkingen. Een vrouw die dit zag gebeuren ontfermde zich over het angstig geworden meisje. De man is hierop weggelopen.

Het gaat om een blanke man met een stevig postuur van ongeveer 1.70-1.80m. De man had kort licht kalend grijs/zwart haar. Hij had een pokdalig gezicht. De verdachte was gekleed in een donkere driekwart jas, een grijze spijkerbroek, een wit overhemd en donkere nette schoenen. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak. Zij wil graag in het bijzonder in contact komen met de vrouw die zich over het meisje ontfermd heeft en ook met de vrouw met twee kinderen die bij de bushalte stond te wachten en het geheel had gadegeslagen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar de afdeling Zedenzaken.