Provincie Limburg

Persberichten

Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2008 bekend Al meer dan 20 jaar reikt de Provincie Limburg de Limburgse Sportprijzen uit. Ook dit jaar worden de beste Limburgse sporters van 2008 onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Limburg 2008, dat plaatsvindt op 15 december aanstaande in het theater in Heerlen. Het Sportgala Limburg 2008 is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, L1 Radio & Televisie, Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger. De winnaars worden gekozen door een vakjury én het Limburgse publiek. Stemmen kan tot 3 december aanstaande op www.sportprijslimburg.nl of via het stembiljet in het Limburgs Dagblad of Dagblad de Limburger.

Op 15 december, tijdens het Sportgala Limburg in het theater van Heerlen, zullen de winnaars van de Provinciale Sportprijs Limburg bekend worden gemaakt tijdens een live televisie uitzending op L1 TV. De uitzending begint om 20.30 uur.

De volgende sporters zijn door de vakjury genomineerd in verschillende categorieën. Een overzicht van de prestaties van de genomineerden over 2008, vindt u op www.sportprijslimburg.nl:

Sportman 2008
Dirk Marcellis (Horst) - Voetbal
Eugene Martineau (Kerkrade) - Atletiek
Leon Thijssen (Baarlo) - Paardensport

Sportvrouw 2008
Eef de Groot - Haaze (Blerick) - Kanovaren
Maartje Paumen (Sittard-Geleen) - Hockey
Karin Stevens (Maastricht) - Voetbal

Sportploeg 2008
Dames AV Unitas (Sittard-Geleen) - Atletiek
Dames Li Ning / MF Services (Heerlen) - Tafeltennis Roda JC (Kerkrade) - Voetbal

Sporttalent 2008
Jessica Blaszka (Landgraaf) - Worstelen
Juul Franssen (Reuver) - Judo
Wout Poels (Blitterswijck) - Wielrennen

Sporter met een beperking 2008
Esther Crombag (Berg en Terblijt) - Tandemfietsen Laura de Vaan (Baexem) - Handbiken
Sharon Walraven (Brunssum) - Rolstoeltennis

Al meer dan 20 jaar organiseert de Provincie Limburg de Limburgse Sportverkiezing. Jaarlijks wordt de Provinciale Sportprijs Limburg uitgereikt aan de beste sportman en sportvrouw. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het beste sporttalent, beste sporter met een beperking en de beste sportploeg. Alle winnaars ontvangen een trofee vervaardigd door de bekende Maastrichtse kunstenaar Appie Drielsma.

De laatste jaren is daaraan de Sport Award toegevoegd. De Sport Award is een prijs die wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale sportoeuvre dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. Genomineerden zijn geboren Limburgers dan wel personen die gedurende de carrière langdurig in Limburg gewoond, gesport hebben of anders actief zijn geweest. Allen hebben een grote bijdrage geleverd om Limburg als sportprovincie op de kaart te zetten.

17-11-2008 13:58