Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Club de Madrid bezoekt Afrikaanderwijk

Leden van het prestigieus, internationaal netwerk Club de Madrid van ex- staatshoofden, ambassadeurs en regeringsleiders waren van 12 tot 14 november in Rotterdam voor een driedaags congres over democratie.

Deze werd geopend door HKH prinses Maxima. Aanwezigen waren onder andere oud president van de Verenigde Staten, Bill Clinton en voormalig premier van Nederland, Wim Kok. Een onderdeel van het driedaagse programma was een bezoek aan verschillende projecten in Rotterdam.

Twee groepen bezochten op donderdag 13 november de Afrikaanderwijk. De eerste groep ging naar het Gemaal voor de tentoonstelling van El Hema. De tweede groep werd in het deelgemeente kantoor ontvangen en kreeg meer informatie over het project Mensen Maken de Stad (MMS). Speciaal voor de laatste groep (met onder andere voormalig president van Mauritius) stonden op de Herman Costerstraat tientallen bewoners uit de straat en kinderen en leerkrachten van de Nelson Mandela school klaar om het bord met straatafspraken van MMS officieel te onthullen.

Het bezoek eindigde met een presentatie in de school over OBS Nelson Mandela en Mensen Maken de Stad.

Onthulling bord door voormalig president Mauritius en bewoner Herman Costerstraat

Bron: deelgemeente Feijenoord