Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE BEKEURT JONGEN NA SCHOPPEN TEGEN TELEFOONCEL

De politie heeft donderdagmiddag 13 november rond kwart voor drie op de Burgemeester de Josselin de Jonglaan een 15-jarige jongen uit Rotterdam bekeurd voor het vernielen van een telefooncel. Surveillerende agenten zagen dat de jongen met een pen op het hokje schreef. Toen zij hem hierop aanspraken schopte hij tegen de telefooncel. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politiemedewerkers gaven de Rotterdammer een bekeuring.


* VROUW (80) VOORKOMT BABBELTRUC
Twee vrouwen probeerden vrijdagmiddag 7 november een 80-jarige vrouw uit Rotterdam op te lichten. De politie onderzoekt de zaak. Rond half vijf 's middags belden de twee verdachten aan bij een woning aan de Van Adrichemweg. Eén van hen had een grote doos chocolade bij zich. Toen de Rotterdamse de deur van haar woning opendeed zei één van de vrouwen een stagiaire van de Thuiszorg te zijn. Omdat de oude vrouw dit niet vertrouwde duwde zij haar naar achteren en deed de deur dicht. Vermoedelijk zorgde haar kordate optreden ervoor dat de babbeltruc mislukte. De politie waarschuwt mensen nooit zomaar open te doen voor onbekende personen. Kijk goed uit wie er voor de deur staat. Vraag medewerkers van een zorginstelling naar hun legitimatie en controleer deze goed. Vertel direct dat u met de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in het telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt. Geef daarnaast nooit uw bankpas of pincode af. Als u de situatie niet vertrouwt, alarmeer dan de politie via telefoonnummer 112.
Bent u onverhoopt toch het slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte bij de politie. Heeft men uw pinpas weggenomen? Laat deze direct blokkeren.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK IN TUINHUISJE

De politie onderzoekt de inbraak in een tuinhuisje aan de Overschiese Kleiweg. Tussen zaterdagmiddag 8 november één uur en zondagmiddag 9 november twee uur werd een raam van het tuinhuisje ingegooid. Verschillende goederen werden vernield en er werden onder andere sigaretten en een luidspreker weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.