Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 17-11-2008

Politie pakt inbrekers op heterdaad

TILBURG: De Tilburgse politie betrapte een inbreker op heterdaad. Dat gebeurde in de nacht van zondag 16 november op maandag 17 november in een flat in de Mahlerstraat. Omstreeks 04.30 uur hoorden bewoners van de flat gestommel in de kelderboxen. Ze belden daarom meteen de politie. De agenten waren binnen zes minuten ter plekke.

De dader vluchtte op dat moment net hardlopend weg in de richting van het Verdiplein. De gewaarschuwde politieagenten zagen kans om hem in te sluiten. Een poging om zich te verstoppen achter een
electriciteitshuisje was dan ook vergeefs. De 27-jarige man uit Udenhout werd gearresteerd en ingesloten.
Nader onderzoek wees uit dat wees uit dat het glas van de centrale toegangsdeur van algemene bergingsruimte was vernield. Bij minimaal een van de bergingen was geprobeerd om de deur te forceren. Bij een zoekactie in de buurt vond politiehond Jarko een achter gelaten breekijzer. De arrestant is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Wijkagent herkent benzinedief

UDENHOUT/ MOERGESTEL: Zaterdagmiddag 15 november werden in de
Sportlaan kentekenplaten gestolen van een geparkeerde rode Opel Astra. Vervolgens werd er rond 16.00 uur getankt zonder te betalen (schade 65,-) bij een benzinestation aan de aan de Akkerweg te Moergestel. Daarbij maakte de dader gebruik van de gestolen kentekenplaten, vermoedelijk in de hoop om op die manier niet te achterhaald kunnen worden.
Hij had echter geen rekening gehouden met het camerabewakingssysteem van de tankstation, waardoor hij was opgenomen. De wijkagent bekeek de videobeelden waarbij meteen duidelijk om welke auto en welke man ging uit Oisterwijk. De wijkagent wist dat de 18-jarige inwoner uit Oisterwijk sinds kort in het bezit was van deze personenauto.
Hij was dus snel achterhaald en zat enkele uren na het plegen van de delicten al in de verhoorruimte van het politiebureau. Hij bekende de strafbare feiten en toonde zich bereid om de ontstane schade te betalen.

Boze automobilist ramt slagboom van parkeergarage

TILBURG: Een 24-jarige Tilburger is opgepakt en in verzekering gesteld nadat hij in de Telegraafstraat de slagboom van een
parkeergarage opzettelijk kapot reed. Zijn actie leverde een
gevaarlijke situatie op voor beheerder van de parkeergarage.

De verdachte kwam maandagochtend 17 november om 09.50 uur aan bij de parkeergarage. Via de intercom vroeg hij om de slagboom te openen. De beheerder deed dat niet omdat hij veronderstelde dat de bestelbus te hoog was. Bovendien wilde hij de man aanspreken over zijn snelle rijgedrag waarmee hij de garage in kwam rijden. Samen met een collega stond hij vervolgens de verdachte te woord. Die werd steeds bozer en sprong op een gegeven moment weer in zijn bestelbus en reed kwaad dwars door de slagboom heen. De beheerder moest opzij stappen om niet aangereden te worden en liep daarbij lichte vewondingen op aan zijn pols. Hij waarschuwde de politie en deed later aangifte. De verdachte parkeerde zijn bestelbus in de garage en liep weg. Hij meldde zich enige tijd later in het politiebureau, want hij had spijt van zijn actie. De 24-jarige Tilburger is vervolgens gearresteerd en in voorlopige hechtenis gesteld. Beelden van het beveiligingssysteem van de parkeergarage worden bekeken om meer duidelijkheid te krijgen over het incident.

Inbreker neemt auto mee

TILBURG: Na een inbraak in een woning in de Van Coulsterstraat ging de inbreker er vandoor met de auto van de gedupeerden. De bewoners ontdekten maandagochtend 17 november om 07.45 uur dat er was
ingebroken in hun woning. De dader kwam het huis vermoedelijk binnen door een raam naast de achterdeur te forceren. Hij stal de
autosleutels en is er vervolgens vandoor gegaan met de auto van de bewoners. Het gaat om een blauwe Renault Twingo voorzien van het kenteken NH-XV-46. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch sporenonderzoek een buurtonderzoek door de politie
uitgevoerd.

Té snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 31-jarige automobilist uit Ravels moest zijn rijbewijs inleveren na een behoorlijke snelheidsovertreding. De man reed zondagavond 16 november 2008 om 19.00 uur met een snelheid van 137 km/u in zijn auto over de over de Burgemeester Letschertweg.
Zijn snelheid werd vastgesteld met behulp van de laser-gun. De man kreeg proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs afgeven. Op de bewuste locatie geldt namelijk een maximum snelheid van 80 km/u. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-11-2008 16:37 | © Regio Midden en West Brabant |