KPN NV

94% Nederlanders regelt reis via internet

Den Haag, 17-11-08

KPN onderzoekt internetrituelen van de Nederlander

94% van de Nederlanders gebruikt internet om hun reis te regelen. 32% gebruikt internet zelfs op reis voor het onderhouden van online contact met het thuisfront. Dit blijkt uit onderzoek1 van KPN Internet naar internetgebruik en -rituelen van Nederlanders.

Surfgedrag op reis
Internet wordt door 94% van de Nederlanders gebruikt voor het voorbereiden van een reis. Vooral voor het zoeken van informatie over bestemmingen en bezienswaardigheden (79%), het zoeken en vergelijken van reistickets (46%), het boeken van reistickets (42%), het zoeken van een verblijfplaats (44%) en het boeken van een verblijfplaats (32%). Wanneer men eenmaal aan de reis begonnen is, gebruikt 45% internet. Zij doen dit vooral om online contact te houden met het thuisfront (32%). Informatie zoeken over bestemmingen en bezienswaardigheden tijdens de reis wordt door 20% genoemd.

Met internet in contact
Bijna twee derde (63%) geeft aan internet belangrijk te vinden omdat ze overal en altijd in contact kunnen staan met iedereen. De grootste groep internetgebruikers (42%) geeft aan 1 tot 3 uur per dag het internet te gebruiken, 28% doet dit tussen de 3 en 5 uur en 22% geeft aan per dag langer dan 5 uur online te zijn. Zeven op de tien internetgebruikers is tevreden met zijn huidige internetsnelheid thuis. Als de snelheid toch (te) laag is, dan kiest 45% voor het afsluiten van andere programma's/vensters, 28% voor het opnieuw opstarten van de computer, 26% voor het opnieuw verbinding maken en nog eens 26% voor het definitief verwijderen van nooit gebruikte programma's. Een kwart (27%) geeft aan niets te doen als de internetsnelheid te laag is.

Flexibel internet
Toch zou ruim de helft het handig vinden om de internetsnelheid op ieder moment naar boven of beneden bij te kunnen stellen. KPN biedt mensen die mogelijkheid. Met Internet van KPN kan je elke maand je internetabonnement aanpassen, onbeperkt naar boven of naar beneden. Zo heb je altijd de snelheid die past bij je gebruik en betaal je nooit teveel. Daarnaast biedt KPN sinds kort Direct Online, hiermee kunnen klanten al online voordat hun internetaansluiting thuis geïnstalleerd is, dit om in te spelen op de behoefte om altijd online te kunnen zijn. Nederlanders hoeven het laatste nieuws, de laatste krabbel en mails dus niet meer te missen.

Voor meer informatie over de abonnementen van Internet van KPN, kijkt u op kpn.com/internet

1Online onderzoek uitgevoerd onder 669 Nederlanders vanaf 18 jaar, september 2008


- Einde bericht -

Achtergrondinformatie (