Gemeente Den Haag

Ambulance en huisartsen tekenen samenwerkingsconvenant (17 november)

Op 17 november hebben de Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) Haaglanden en de in de regio Haaglanden actieve huisartsenposten ( HAP ) een samenwerkingsconvenant getekend om mensen met een hulpvraag sneller en beter te kunnen helpen. Het doel van het convenant is om de patiënten in Haaglanden nog beter van dienst te kunnen zijn.

Patiënten die de huisarts bellen, maar eigenlijk zo snel mogelijk doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis, worden direct door de ambulance opgehaald. Dit terwijl normaal gesproken de huisarts altijd de situatie ter plaatsen beoordeeld. Ziektebeelden die in aanmerking komen voor deze directe doorverwijzing zijn: hartinfarcten en hersenbloedingen.

Omdat de CPA in Haaglanden verantwoordelijk is voor het spoedvervoer worden alle huisartsenvoertuigen die met zwaailicht en sirene rijden, uitgerust met communicatie apparatuur en een volgsysteem. Op deze manier kan de CPA de huisartsenvoertuigen volgen en aansturen.

De deelnemende huisartsenposten zijn huisartsendienst Stichting Mobiele Artsen Service Haaglanden (SMASH), de Huisartsenpost Zoetermeer, de Centrale Huisartsenpost Westland en de huisartsenpost Delft.

Het convenant zal jaarlijks geëvalueerd worden en waar nodig worden aangepast.

Met het tekenen van het convenant hopen alle partijen de patiëntenzorg in de regio Haaglanden verder te optimaliseren.