Waterschap Rivierenland

Weinig problemen bij waterschapsverkiezingen

De waterschapsverkiezingen zijn in volle gang. In tegenstelling tot sommige berichten in de media verlopen de verkiezingen bij Waterschap Rivierenland over het algemeen voorspoedig. Er komen vragen binnen over verschillende punten rondom de verkiezingen, maar die waren te verwachten wanneer 745.000 brieven worden verzonden. Tot 25 november kunnen de stembiljetten worden opgestuurd aan het waterschap. De uitslag van de verkiezingen wordt bekend gemaakt op donderdagavond 27 november.

Verkeerde envelop?
In de media circuleren berichten dat een stem die wordt uitgebracht voor de waterschapsverkiezingen ongeldig zou zijn, wanneer het biljet in een verkeerde enveloppe wordt opgestuurd. Dit is niet juist; het maakt niet uit in welke envelop het stembiljet verstuurd wordt. Meerdere stembiljetten opsturen in één envelop mag ook.

Aanvragen nieuw stembiljet.
Het is belangrijk dat iedereen het eigen stembiljet invult, omdat het geboortejaar moet worden vermeld. Dit laatste is van belang om misbruik met stembiljetten te voorkomen. Mochten stembiljetten onverhoopt toch door elkaar zijn gekomen en niet meer duidelijk is van wie een stembiljet is, dan kunnen bij het waterschap nieuwe stembiljetten worden aangevraagd. Dit is alleen van belang, wanneer het gaat om stembiljetten van personen met verschillende geboortejaren. Is bijvoorbeeld het geboortejaar van man en vrouw hetzelfde, dan is verwisseling van stembiljetten niet storend. Nieuwe stembiljetten kunnen worden aangevraagd per telefoon, email, schriftelijk en persoonlijk. Voor meer informatie zie: http://www.waterschaprivierenland.nl/actueel/nieuws?ActItmIdt=109960.

Overigens lijkt het overgrote deel van de 745.000 kiezers in het rivierengebied weining problemen te hebben met verwisseling van stembiljetten. Zij hebben de vermelding gezien hierover op de envelop, het stembiljet en de begeleidende brief. Tot vanmiddag (maandag) zijn verzoeken binnengekomen voor 75 nieuwe stembiljetten.

Verkiezingscafé.
De uitslag van de verkiezingen bij Waterschap Rivierenland wordt bekend gemaakt op donderdagavond 27 november. Dat gebeurt in een openbare bijeenkomst in het kantoor van het waterschap aan de Blomboogerd 1 te Tiel. De aanvang is 19.00 uur en iedereen is welkom.